Annonce
Middelfart

Solsikker i Algade for gambiske børn

Frivillige fra SOS Gambia var ude for at samle penge ind til solceller og et bibliotek i Gambia. På venstre side ses Søren Rasmussen (forrest) og Aksel Tornøe (bagerst). På højre side ses Inger-Marie Kuus (forrest) og Edda Tornøe (bagerst). Foto: Sofia Søborg Flittner-Nielsen.
Foreningen SOS Gambia deler for syvende år solsikker ud i Algade for at indsamle penge til deres humanitære arbejde i det vestafrikanske land Gambia.
Annonce

Middelfart: - Jeg kommer lige med en smule solskin, lyder det, når Inger-Marie Kuus fra den humanitære forening SOS Gambia skifter solsikkerne, som i sommeren pryder bybilledet langs Algade i Middelfart.

Solsikkerne er et symbol på den økonomiske støtte, som butikker og kontorer bidrager med til SOS Gambia. Hver spand med solsikker koster 500 kroner, og derefter står solsikkerne udenfor i 14 dage. Den humanitære forening har denne sommer solgt 40 spande fordelt hos 27 virksomheder. SOS Gambias hjælpere, herunder Inger-Marie Kuus, kommer forbi tre gange om ugen og skifter blomsterne, så de altid er ’flotte og friske’.

- Det er jo en unik måde at samle penge ind på. Middelfart hjælper os, og vi hjælper Middelfart ved at lyse Algade op, fortæller Inger-Marie Kuus.

- Det bringer lige lidt solskin ind i folks liv, hvilket er dejligt, nu når vi ikke kan komme ud og rejse, uddyber Inger-Marie Kuus.

Annonce

Små skridt, men en stor forskel

Alle pengene, som SOS Gambia samler ind i forbindelse med solsikke-uddeling og sponsorer, går ubeskåret til foreningens arbejde med børn og skoler i Gambia.

- Ingen af pengene går til administration eller julefrokoster. Vores fokus er børnene, som har brug for en hjælpende hånd, siger Ebba Tornøe, som selv giver en hjælpende hånd, når solsikkerne skal skiftes.

Pengene fra foreningens solsikke-arbejde i Middelfart kommer til at gå til SOS Gambias nye projekter: at få lavet solceller på foreningens tekniske skole i den gambiske by Tujering samt at få etableret et bibliotek på skolen. Projekterne skal medvirke til at gøre skolen selvforsynende og give børnene mulighed for underholdning og læring.

- Vi kan se, at vi gør en forskel i Gambia. Så uanset om det er at dele solsikker ud, tage på marked og sælge ting eller noget helt andet, så er vores arbejde i Danmark vigtigt, siger Ebba Tornøe.

- Små skridt, men en stor forskel, tilføjer Inger-Marie Kuus.

Annonce

Corona forhindrer indtjening

Årligt indtjener foreningen omkring 110.000 kroner gennem solsikke-salg og på markeder. 2020 har dog været særdeles anderledes for SOS Gambia, da arbejdet for at samle penge til projekterne har været præget af restriktioner i forbindelse med COVID-19. Blandt andet har SOS Gambia ikke kunne tage på markeder for at sælge ting denne sommer - dette har medført, at deres årlige indtjening er lavere end sædvanligt.

Skulle du have lyst til at hjælpe SOS Gambia, så kan du donere engelsk bøger til foreningen, så hylderne kan fyldes med interessante og spændende bøger, når bibliotektet i Tujering indvies. For at donere dine engelske bøger til SOS Gambia, kan du ringe til Ebba Tornøe på 24 92 44 85, som derefter vil komme ud og hente bøgerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce