Annonce
112

Solouheld i morges: - Der venter ham en stribe sigtelser

En bilist kørte tidligt torsdag morgen galt på Brændeskovvej nord for Svendborg i et forsøg på at undslippe politiet. Manden kørte i en stjålet bil. Arkivfoto: Mikkel Vognæs/Colourbox.

Svendborg: Der ligger ifølge politiet en stribe sigtelser klar til en mand i 40'erne, som tidligt torsdag morgen forulykkede i en bil på Brændeskovvej nord for Svendborg.

Klokken 4.43 opdagede en patrulje fra Fyns Politi manden, som kom kørende på Ring Nord, men da betjentene bad ham om at stoppe, forsøgte han i stedet at køre fra dem.

- Det endte efter en forholdsvis kort eftersættelse på Brændeskovvej, hvor bilen væltede og landede på siden midt på vejbanen, fortæller vagtchef hos Fyns Politi Steen Nyland.

Manden kom ifølge vagtchefen ikke alvorligt til skade, men blev kørt til Odense Universitetshospital for at blive undersøgt.

Bilen, som manden kørte i, var stjålet, og vagtchefen antager, at det var årsagen til, at manden ikke havde lyst til at tale med politiet.

- Vi har anholdt ham, og der venter ham en hel stribe sigtelser, siger Steen Nyland.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Sydfyn

Tak til frivillige

Annonce