Annonce
Navne

Solisten fra Albertslund er blevet holdspiller på Baggårdteatret

Jannie Schjødt Kold kan nu se tilbage på sit første år som kommunikationschef på Baggårdteatret. Fra og med i dag er hun også klummeskribent på Fyns Amts Avis. Foto: Kenneth Skipper
I august 2918 tiltrådte Jannie Schjødt Kold som kommunikationschef på Baggårdteatret og kan se tilbage på et år, som hun kort og godt kalder forrygende. Fra i dag er hun også med på Fyns Amts Avis’ hold af klummeskribenter.
Som berejst freelancejournalist har Jannie Schjødt Kold gennem de sidste otte år været vant til at arbejde mere eller mindre som "solist", som hun selv kalder det - og sådan er det ikke længere, efter at hun har lagt det frie arbejdsliv bag sig.Sidste år i august tiltrådte hun som kommunikationschef på Baggårdteatret og har som altid mange bolde i luften at jonglere, men i dag er det på en arbejdsplads, hvor hun er blevet til en holdspiller med ambitioner på vegne af teatret.- En teaterproduktion er en ekstremt kollektiv proces, og det har selvfølgelig været nyt for mig, fordi jeg har været freelancejournalist og dermed meget solist. På en måde er det som at være på et skib, hvor alle skal udføre en opgave, og det har jeg fundet ud af, at jeg rigtig godt kan lide. Og så er der jo også en fælles glæde og stolthed, når det går godt, siger Jannie Schjødt Kold, der drømmer om at få Baggårdteatret til at nå længere ud i Øhavet.
Annonce

Mobilfrit område

Endnu er det kun en flyvsk idé, det med Øhavet, men ikke desto mindre et oprigtigt ønske fra Jannie Schjødt Kold, der kaster en idé som skoleteater op i luften, mens hun understreger, at der ikke er nogle konkrete planer. Hun er dog overbevist om, at det at gå i teater og lade sig underholde kan noget helt specielt – fordi det er mobilfrit område, især når scenekunsten er lokalt forankret. - Man slukker den dér skærm og sidder sammen en time og ser det samme på samme tid. Styrken ved teater er også, at man kan lave lokalt forankret scenekunst om fx Bertol Brecht, som boede på Sydfyn, og gøre det relevant, så man kan tage på turné. Det kan man også i forhold til Langeland, Ærø og Faaborg, siger hun.

- Vandsport hører med til at lære sproget

Og når vi nu er ved Langeland og Ærø, er Jannie Schjødt Kolds helt private ambition desuden selv at komme dertil for eget sejl. For hun er et naturmenneske – og ophavskvinde til en bog med gode råd til, hvad børn fra otte år kan lave ude i naturen med deres venner – og på anden sæson har hun og hendes mand travlt med at lære at sejle. Træningsbådene er J70’ere, og klubben er helt naturligt den "lokale" på Thurø, og selvom der ikke ligefrem er tale om tvang, har parrets børn faktisk fået ”ordre” på også at kaste sig ud i vandsport. - Vi har sagt, at de skal gå til vandsport. Det hører med til at lære "sproget", lyder det fra Jannie Schjødt Kold, der har sin første klumme i avisen i dag.
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Brug din tid på Balslev

Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce