Annonce
Navne

Solisten fra Albertslund er blevet holdspiller på Baggårdteatret

Jannie Schjødt Kold kan nu se tilbage på sit første år som kommunikationschef på Baggårdteatret. Fra og med i dag er hun også klummeskribent på Fyns Amts Avis. Foto: Kenneth Skipper
I august 2918 tiltrådte Jannie Schjødt Kold som kommunikationschef på Baggårdteatret og kan se tilbage på et år, som hun kort og godt kalder forrygende. Fra i dag er hun også med på Fyns Amts Avis’ hold af klummeskribenter.
Som berejst freelancejournalist har Jannie Schjødt Kold gennem de sidste otte år været vant til at arbejde mere eller mindre som "solist", som hun selv kalder det - og sådan er det ikke længere, efter at hun har lagt det frie arbejdsliv bag sig.Sidste år i august tiltrådte hun som kommunikationschef på Baggårdteatret og har som altid mange bolde i luften at jonglere, men i dag er det på en arbejdsplads, hvor hun er blevet til en holdspiller med ambitioner på vegne af teatret.- En teaterproduktion er en ekstremt kollektiv proces, og det har selvfølgelig været nyt for mig, fordi jeg har været freelancejournalist og dermed meget solist. På en måde er det som at være på et skib, hvor alle skal udføre en opgave, og det har jeg fundet ud af, at jeg rigtig godt kan lide. Og så er der jo også en fælles glæde og stolthed, når det går godt, siger Jannie Schjødt Kold, der drømmer om at få Baggårdteatret til at nå længere ud i Øhavet.
Annonce

Mobilfrit område

Endnu er det kun en flyvsk idé, det med Øhavet, men ikke desto mindre et oprigtigt ønske fra Jannie Schjødt Kold, der kaster en idé som skoleteater op i luften, mens hun understreger, at der ikke er nogle konkrete planer. Hun er dog overbevist om, at det at gå i teater og lade sig underholde kan noget helt specielt – fordi det er mobilfrit område, især når scenekunsten er lokalt forankret. - Man slukker den dér skærm og sidder sammen en time og ser det samme på samme tid. Styrken ved teater er også, at man kan lave lokalt forankret scenekunst om fx Bertol Brecht, som boede på Sydfyn, og gøre det relevant, så man kan tage på turné. Det kan man også i forhold til Langeland, Ærø og Faaborg, siger hun.

- Vandsport hører med til at lære sproget

Og når vi nu er ved Langeland og Ærø, er Jannie Schjødt Kolds helt private ambition desuden selv at komme dertil for eget sejl. For hun er et naturmenneske – og ophavskvinde til en bog med gode råd til, hvad børn fra otte år kan lave ude i naturen med deres venner – og på anden sæson har hun og hendes mand travlt med at lære at sejle. Træningsbådene er J70’ere, og klubben er helt naturligt den "lokale" på Thurø, og selvom der ikke ligefrem er tale om tvang, har parrets børn faktisk fået ”ordre” på også at kaste sig ud i vandsport. - Vi har sagt, at de skal gå til vandsport. Det hører med til at lære "sproget", lyder det fra Jannie Schjødt Kold, der har sin første klumme i avisen i dag.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce