Annonce
Erhverv For abonnenter

Solgte slovakisk svinefarm og fik millionoverskud: Jens Egdal kører stadig selv i marken og giver et nap med

Siden 2002 har Jens Egdal været medejer af en stor svinebedrift i Slovakiet, men onsdag i denne uge gik salget af bedriften igennem og samlet set får han og de tre landmænd og investorer, der er med i selskabet, 185,7 millioner kroner for bedriften. Dagen efter millionindtjeningen var Jens Egdal dog alligevel trukket i arbejdstøjet og i gang i frugtplantagen på Tåsinge, hvor Fyns Amts Avis mødte ham. Foto: Andreas Wraae Nielsen
Den pensionerede Kværndrup-landmand Jens Egdal kunne egentligt bare nyde udsigten fra sit hus ved vandet i Svendborg. Sammen med blandt andet Troels Stenstrøm Kristiansen fra Nyborg solgte han onsdag et svinelandbrug i Slovakiet, og fik lidt over 40 millioner kroner i betaling. Men han kan ikke sidde stille, og torsdag var han igen i arbejdstøjet for at plukke moreller i sin plantage på Tåsinge.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce