Annonce
Erhverv

Solgt til Sverige: Fynsk robotfirma viser vild vækst

Adm. direktør Jens Nyeng præsenterer stor fremgang og vækst i Jorgensen Engineerings seneste regnskab. Arkivfoto

Jorgensen Engineering er netop blevet solgt til den svenske koncern Xano - og kan nu løfte sløret for et regnskab med et plus på næsten 33 millioner kroner før skat, en stigning på 137 procent i forhold til året før.

Ejerne af den svenske Xano-koncern må sidde og klappe hinanden i hænderne og på skulderen, efter at de har set det seneste regnskab fra fynske Jorgensen Engineering igennem.

Den fynske robot- og automationsvirksomhed har netop afsluttet et regnskabsår med en imponerende vækst både på top- og bundlinje, og det må skabe masser af glæde i det svenske, for Xano har for kun få uger siden overtaget alle aktierne i den fynske virksomhed for 245 millioner kroner.

Når de nye ejere af Jorgensen Engineering i disse dage nærlæser regnskabet, kan de se, at det er lykkedes at løfte omsætningen op over det hidtil højeste niveau i 2012/13, hvor firmaet nåede 270 millioner kroner i omsætning. Omsætningen i det forgangne år var på 276 millioner kroner og er løftet med hele 81 millioner kroner eller 42 procent i forhold til året før.

Kigger svenskerne længere ned i regnskabet, så bliver de formentlig kun mere tilfredse, for den fynske virksomhed er også blevet endnu bedre til at få mest muligt ud af den voksende omsætning.

Driftsresultatet er øget fra 18 millioner kroner til knap 35 millioner kroner, mens resultatet efter skat er løftet med imponerende 137 procent fra 13,9 til 32,9 millioner kroner.

Annonce
Jorgensen Engineering har nogle af verdens største fødevareproducenter som Nestlé og Danone. Arkivfoto

Bekræfter overtagelse

Væksten er ifølge ledelsesberetningen skabt primært indenfor fødevareindustrien, hvor det er lykkedes Jorgensen Engineering at tiltrække nogle af verdens største producenter på et marked, som er præget af optur og øget efterspørgsel efter automation i produktionen.

Faktisk er det gået så godt i Odense-firmaet, at det er lykkedes at sprænge rammerne for egne forventninger til budgettet, som har vist sig at blive overhalet af virkeligheden i det forgangne regnskabsår.

Svenske Xano meddelte overtagelsen af Jorgensen Engineering i en pressemeddelelse for nogle uger siden, men det er først nu, at Odense-firmaet selv bekræfter overtagelsen i en pressemeddelelse, som er udsendt sammen med det seneste regnskab.

Den svenske koncern består af en stribe specialiserede virksomheder i Sverige, Norge, Holland, Finland, Estland, Polen, Kina og USA.

Nu er fynske Jorgensen Engineering altså også kommet med på den liste, hvilket formentlig glæder svenskerne rigtig meget, når de nærstuderer det seneste regnskab fra Odense-virksomheden. Fælles for virksomhederne i Xano er, at de alle er specialiserede inden for at lave udstyr og automatiseringsløsninger til en række forskellige industrier.

Odense-virksomheden har ikke tænkt sig at sove på hverken laurbær eller svenske grannåle, for ordrerne strømmer ind i en grad, så virksomheden forventer at løfte såvel omsætningen som overskuddet i næste regnskabsår også.

Ny stor ordre

Faktisk jubler Jorgensen Engineering allerede nu over endnu en kæmpeordre, skriver selskabet i en medfølgende pressemeddelelse. Ifølge selskabet har en af verdens førende mejerikoncerner netop lagt en ordre på en komplet linje til håndtering af mælkepulver.

Firmaet har bedt Jorgensen designe og producere en række højautomatiske løsninger, der udover nøglemaskiner som begasningsudstyr inkluderer div. robotløsninger, inspektionsscannere, linjekontrol m.m.

"Denne kunde har ligesom markedet generelt meget stor fokus på fødevaresikkerhed, hygiejne og sporbarhed," skriver Jorgensen Engineering, som har store forventninger til det boomende marked for mælkepulver, men har også projekter undervejs inden for pharma-området.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

En søndag med fitness i Korup

Klumme

Du tager fejl, Mette

Statsminister Mette Frederiksen talte i sin nytårstale for flere tvangsanbringelser af børn. Jeg er lodret uenig: Vi skal have som mål at tvangsanbringe så få børn udenfor hjemmet som muligt. Vores ambition som samfund må være at skabe gode rammer om børnene og familierne, så tvangsanbringelser bliver absolut sidste udvej. Vi har i dag to voldsomme problemer: at de allersvageste familier ikke bliver hjulpet godt nok, tidligt nok, og at det system vi anbringer børn i, ikke virker. Løsningen må for det første være at hjælpe familierne bedre, og for det andet at reparere anbringelsessystemet, så det også virker bedre. I dag går det alt for ofte galt for de anbragte børn. Halvdelen af alle unge hjemløse er tidligere anbragte. Meget få af de anbragte børn får en uddannelse. En skræmmende høj procentdel af de tidligere anbragte forsøger selvmord. Og rigtig mange anbragte børn får selv børn, der bliver anbragt. Lad os derfor fokusere på, hvordan vi undgår at anbringe børn! Man kan for eksempel støtte nybagte forældre, så de nye familier får en bedre start på livet sammen. Helt fra fødslen kan der tilknyttes socialt personale til de svageste familier, og de kan også få tid i særlige barselshuse, så en ny familie først kommer hjem, når de er parate til det. Vi skal også – under alle omstændigheder – styrke normeringen i vuggestuer og børnehaver, og have flere lærere i folkeskolen. For det er i de gode institutioner at vi dels skal opdage tidligt, når børnene ikke har det godt, og dels er i stand til at hjælpe de børn ekstra meget, der ikke har den store støtte derhjemmefra. I de tilfælde hvor det alligevel går galt, og et barn fjernes fra familien, skal vi sætte langt mere kvalificeret ind, end vi gør i dag. For eksempel med bedre plejefamilier. For eksempel med ordentlige vilkår for anbragte børn der fylder 18 år. Og absolut også med frivillige tilknyttet de anbragte børn, så de anbragte børn også har venner og mentorer, der ikke repræsenterer myndighederne. Vi vil fra radikal side gerne være med til at drøfte hvordan vi forebygger anbringelser, og hvordan vi forbedrer anbringelser. Men begge dele skal være på plads, før vi går ind i en diskussion om flere anbringelser.

Odense

Et skud tysk testosteron: For første gang i otte år har Odense Zoo atter en søløve-han

112

Mand vendte bil med anhænger på motorvejen

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];