Annonce
Erhverv

Solgt til Sverige: Fynsk robotfirma viser vild vækst

Adm. direktør Jens Nyeng præsenterer stor fremgang og vækst i Jorgensen Engineerings seneste regnskab. Arkivfoto

Jorgensen Engineering er netop blevet solgt til den svenske koncern Xano - og kan nu løfte sløret for et regnskab med et plus på næsten 33 millioner kroner før skat, en stigning på 137 procent i forhold til året før.

Annonce

Ejerne af den svenske Xano-koncern må sidde og klappe hinanden i hænderne og på skulderen, efter at de har set det seneste regnskab fra fynske Jorgensen Engineering igennem.

Den fynske robot- og automationsvirksomhed har netop afsluttet et regnskabsår med en imponerende vækst både på top- og bundlinje, og det må skabe masser af glæde i det svenske, for Xano har for kun få uger siden overtaget alle aktierne i den fynske virksomhed for 245 millioner kroner.

Når de nye ejere af Jorgensen Engineering i disse dage nærlæser regnskabet, kan de se, at det er lykkedes at løfte omsætningen op over det hidtil højeste niveau i 2012/13, hvor firmaet nåede 270 millioner kroner i omsætning. Omsætningen i det forgangne år var på 276 millioner kroner og er løftet med hele 81 millioner kroner eller 42 procent i forhold til året før.

Kigger svenskerne længere ned i regnskabet, så bliver de formentlig kun mere tilfredse, for den fynske virksomhed er også blevet endnu bedre til at få mest muligt ud af den voksende omsætning.

Driftsresultatet er øget fra 18 millioner kroner til knap 35 millioner kroner, mens resultatet efter skat er løftet med imponerende 137 procent fra 13,9 til 32,9 millioner kroner.

Jorgensen Engineering har nogle af verdens største fødevareproducenter som Nestlé og Danone. Arkivfoto
Annonce

Bekræfter overtagelse

Væksten er ifølge ledelsesberetningen skabt primært indenfor fødevareindustrien, hvor det er lykkedes Jorgensen Engineering at tiltrække nogle af verdens største producenter på et marked, som er præget af optur og øget efterspørgsel efter automation i produktionen.

Faktisk er det gået så godt i Odense-firmaet, at det er lykkedes at sprænge rammerne for egne forventninger til budgettet, som har vist sig at blive overhalet af virkeligheden i det forgangne regnskabsår.

Svenske Xano meddelte overtagelsen af Jorgensen Engineering i en pressemeddelelse for nogle uger siden, men det er først nu, at Odense-firmaet selv bekræfter overtagelsen i en pressemeddelelse, som er udsendt sammen med det seneste regnskab.

Den svenske koncern består af en stribe specialiserede virksomheder i Sverige, Norge, Holland, Finland, Estland, Polen, Kina og USA.

Nu er fynske Jorgensen Engineering altså også kommet med på den liste, hvilket formentlig glæder svenskerne rigtig meget, når de nærstuderer det seneste regnskab fra Odense-virksomheden. Fælles for virksomhederne i Xano er, at de alle er specialiserede inden for at lave udstyr og automatiseringsløsninger til en række forskellige industrier.

Odense-virksomheden har ikke tænkt sig at sove på hverken laurbær eller svenske grannåle, for ordrerne strømmer ind i en grad, så virksomheden forventer at løfte såvel omsætningen som overskuddet i næste regnskabsår også.

Annonce

Ny stor ordre

Faktisk jubler Jorgensen Engineering allerede nu over endnu en kæmpeordre, skriver selskabet i en medfølgende pressemeddelelse. Ifølge selskabet har en af verdens førende mejerikoncerner netop lagt en ordre på en komplet linje til håndtering af mælkepulver.

Firmaet har bedt Jorgensen designe og producere en række højautomatiske løsninger, der udover nøglemaskiner som begasningsudstyr inkluderer div. robotløsninger, inspektionsscannere, linjekontrol m.m.

"Denne kunde har ligesom markedet generelt meget stor fokus på fødevaresikkerhed, hygiejne og sporbarhed," skriver Jorgensen Engineering, som har store forventninger til det boomende marked for mælkepulver, men har også projekter undervejs inden for pharma-området.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce