Annonce
Nordfyn

Solgt for dobbelt så meget: Birgers julemedister sælger som varmt kød

Her står købmand Lasse Andersen med julemedistermageren Birger Fruerhøj Nielsen. Arkivfoto: Emil Hermann

De seneste dage er folk kommet langvejsfra for at få fingrene i Birgers julemedister i Bogense. Baseret på en over 100 år gammel opskrift.

Bogense: De langer mange pakker med julemedister over kassebåndet hos supermarkedet Meny i Bogense.

Siden avisen søndag skrev om Birger Fruerhøj Nielsens over 100-år gamle julemedisteropskrift, er der kommet markant flere kunder med interesse i købe medisterpølse. Ser man på de seneste tre-fire salgsdage, har Meny solgt dobbelt så meget julemedister sammenlignet med 2016 og 2017 i samme periode.

- Om søndagen havde vi ikke lige forudset, at interessen ville blive så stor. Så der måtte flere desværre gå forgæves, fortæller Meny-købmand, Lasse Andersen.

- Birger arbejder jo ikke hernede om søndagen, men i dagene derefter har vi ikke haft problemer med at følge med kundestrømmen.

Annonce

Nye ansigter

En kundestrøm, der også har budt på nye ansigter.

- Jeg har da mødt en del nye kunder, som aldrig har været her før. Folk fra Middelfart, Korup og en del fra Odense. Det er jo forrygende, siger Lasse Andersen.

Den 31. december bliver sidste chance for at få fat på Birgers julemedister, inden opskriften holder et års pause.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kemisagen: Odense Kommune har været absurd langmodig

Det er overraskende og opsigtsvækkende, at der stadig ikke findes en plan for, hvordan de efterladte kemikalier fra den krakkede virksomhed Printline i det nordøstlige Odense vil blive bortskaffet. Overraskende, fordi problemet har været kendt i årevis. Opsigtsvækkende, fordi kommunen har udvist en helt absurd langmodighed med ejeren af den industribygning, hvori kemikalierne opbevares. Realiteten er, at der siden 2016 – nu skriver vi som bekendt 2020 – har stået tonsvis af kemikalier i en erhvervsejendom beliggende tæt ved et boligkvarter i Seden. Til overflod er der, som avisen beskriver i dag, øjensynligt ikke udsigt til, at kemikalierne kommer væk foreløbig. Det bør Odense Kommune ærlig talt håndtere bedre. Det er vigtigt at understrege, at det ikke er Odense Kommunes skyld, at kemikalierne står, hvor de står. Ansvaret er først og fremmest Printlines, for man burde, da konkursen nærmede sig, have afsat midler fra virksomhedens side til at få bortskaffet kemikalierne. Det havde ethvert moralsk ansvarligt firma gjort. Det gjorde Printline bare ikke. Og det gjorde Seden Ejendomsinvest, der ejer den pågældende industribygning, heller ikke. Det er ryggesløst. Der er overhovedet ingen tvivl om, at det direkte ansvar for, at kemikalierne ryddes på forsvarlig vis, hviler på de to private virksomheder. Odense Kommune har imidlertid et ansvar for borgerne i området, og derfor er det på sin plads, at kommunen påtager sig opgaven med at få ryddet grunden for de mange ton kemikalier, herunder stærke koncentrationer af salpetersyre og svovlsyre. Også selv om kommunen ikke mener, at "der er en overhængende miljørisiko ved opbevaringen af kemikalierne", sådan som en kontorchef i Odense Kommune forklarer i dagens avis. Regningen må man efterfølgende få kradset ind fra de ansvarlige virksomheder. Sagen bør give myndighederne anledning til at gennemtænke, hvordan man skærper kravene til virksomheder, der anvender eller opbevarer kemikalier. For sådanne virksomheder skal drives ansvarligt. Også i Seden.

Sport

Fynboer fejrede sporten: Se de 10 bedste billeder fra Årets Sportsnavn

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];