Annonce
Sport

Solbakken forventer tålmodighedsprøve i skæbnekamp

FCK-spillerne må væbne sig med tålmodighed, når de skal forsøge at spille sig igennem Sheriff Tiraspols betonforsvar. Det siger Ståle Solbakken.

Det er en omstændelig opgave at nedbryde Sheriff Tiraspols hær af forsvarsspillere, siger Ståle Solbakken.

Ståle Solbakken forventer, at hans FCK-mandskab skal være dominerende, når Sheriff Tiraspol fra Moldova torsdag aften gæster København i den sidste kamp i Europa Leagues gruppespil.

Selv om manageren regner med et spilstyrende FCK-hold, påpeger han samtidig, at det ikke er let at åbne Sheriffs meget kompakte forsvar, der kun har indkasseret to mål i fem gruppekampe.

- De er stærke defensivt i den forstand, at de aldrig går i panik. De har en femmandsbagkæde, som er robust.

- Det bliver svært at trænge igennem deres forsvar, men jeg tror, at vi i perioder vil gøre det og styre spillet. Vi skal have gode gennembrudsafleveringer, så vi kan sætte hinanden op til store chancer.

- Det bliver nok en tålmodighedsprøve, siger Ståle Solbakken.

Kampen er afgørende for begge hold. Sheriff går videre med uafgjort og en sejr, mens FCK sandsynligvis går videre med en etmålssejr og med sikkerhed med en tomålssejr.

Københavnerne kommer til at jagte sejren med en offensiv tilgang, lover Ståle Solbakken.

- Vi kommer til at angribe fra start, men vi kommer ikke til at gøre det hovedløst, for de har gode kontraspillere oppe foran, og de har lavet mange mål.

- Det kan vise sig, at vi skal lave to mål, så vi kan ikke bare stå og vente på dem. Forhåbentlig får vi sat et tryk på dem, siger Solbakken.

Det endte 0-0 i den første kamp mellem holdene 28. september i Moldova. Foruden den kamp har Solbakken set Sheriff på video, og han har blandt andet set dem slå Lokomotiv Moskva på udebane.

Solbakken har derfor et øje på holdets hurtige frontløbere Jairo da Silva og Ziguy Badibanga.

- De har en spændende angrebsduo med to meget bevægelige spillere i form af nummer ti og nummer 39. Det er gode spillere, som vi skal være opmærksomme på, siger Solbakken.

Sheriff fører gruppen før kampen med ni point. Lokomotiv Moskva er nummer to med otte point, mens FCK har seks. FC Zlín skraber bunden med to point.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Annonce