x
Annonce
Sport

Solbakken: Celtic-kamp er mere end bare bonus

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Celtic er favorit efter den første kamp mod FCK, men Ståle Solbakken tror på dansk avancement.

FC København har allerede indfriet klubbens målsætning om at kvalificere sig til et europæisk gruppespil, men den europæiske mission rækker længere end det.

Annonce

Derfor er torsdagens returkamp mod Celtic i Europa Leagues 16.-delsfinaler mere end bare en bonuskamp i en sæson, hvor FCK snart skal til at finde melodien i Superligaen, hvis målsætningen om at forsvare DM-titlen skal indfris.

Det siger Ståle Solbakken på et pressemøde onsdag aften, inden FCK's træning på Celtic Park.

- Vi ser det ikke kampen mod Celtic som en bonus, det er en mulighed.

- Vi er glade for, hvad vi har opnået i Europa i denne sæson og været igennem kvalifikationen og gruppespillet, men lige nu tænker vi på at komme endnu et skridt videre. Vi tænker ikke på superligakampen på søndag, vi tænker på kampen mod Celtic, siger Solbakken.

Han medgiver dog, at FCK er bagud på point efter at have spillet 1-1 i Parken i sidste uge.

- Oddsene er på Celtics side efter deres udebanemål. Det er åbenlyst, og vi følte selv det samme, da vi spillede 1-1 mod Røde Stjerne i Beograd (i Champions League-kvalifikationen, red.).

- Men vi har scoret stort set i alle vores udekampe i denne sæson. Ikke mange mål, men mål. Selv hvis Celtic scorer, så skal vi bare score det næste mål, siger Solbakken.

Han mener, at FCK har en historik for at præstere, når det er påkrævet. Det gør ham fortrøstningsfuld før torsdagens kamp.

- Jeg tror, at vi kan gå videre, selv om vi har haft en svær sæson med mange skader på alle positioner. Alligevel har vi gjort vores europæiske kampe meget lige - for eksempel på udebane i en svær kamp mod Dynamo Kiev (1-1, red.), siger Solbakken.

- Vi har en kultur i klubben, hvor det ikke handler om at spille godt uden resultater. Det hjælper ikke noget at spille godt, men tabe, tabe og tabe. Vi spiller kun for at vinde, og den kultur er i klubben, siger nordmanden.

Midtbanespillerne Jens Stage mener, at FCK kan forbedre chancerne for avancement ved at præstere på samme måde som i anden halvleg af den første kamp mellem holdene.

- I første halvleg følte jeg ikke, at vi troede helt så meget på os selv. Det gjorde vi i anden halvleg, og den var bedre. Jeg ved ikke hvorfor, men vi fik mere selvtillid, siger Stage.

Torsdagens kamp begynder klokken 21 dansk tid.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce