Annonce
Nordfyn

Sol over "Cats": Magisk grænse på 3000 solgte billetter nået

Vejret er den ukendte med- og modspiller, når der spilles sommerteater i Danmark. Det begyndte koldt og blæsende, men endte med mildere vinde for de londonske baggårdskatte i den nordfynske udgave. Foto: Betty Rasmussen
Det gode vejr i den anden spilleuge reddede Nordfynsspillenes sommerforestilling. En enkelt aften måtte gæster afvises ved døren. Alle billetter var solgt.

Otterup: At vejret er den helt store joker i det spil, der hedder friluftsteater, viste de to uger, hvor Nordfynsspillene opførte "Cats", med ubarmhjertig tydelighed.

Mens publikumstallet lå til den tynde side i den første uge med aftener med bare 12 grader og strid blæst, varmede solen og publikumsinteressen i den anden spilleuge i en grad, så det samlede publikumstal lige akkurat sneg sig over de magiske 3000, som foreningen på forhånd havde sat som grænse for, at regnskabet løber rundt.

3064 købte billet til Andrew Lloyd Webbers berømte musical i instruktør Jesper Nielsens fynske bearbejdning. En enkelt aften måtte nogle endda afvises ved indgangen, fordi alle godt 470 billetter var solgt.

- Alle ser ud til at have holdt budgetterne, så nu skal der dukke en helt uforudset regning op, for at det ikke løber rundt, fortæller en tilfreds formand for Nordfynsspillene Max Hansen, der gerne vedstår sig, at det for ham er et luksusproblem, at nogle gæster ikke kunne komme ind den aften, de havde regnet med.

- Så nu kan vi gå i gang med at forberede næste års forestilling, siger Max Hansen, der allerede har en fast aftale med instruktør Jesper Nielsen og med de fleste andre fra det kreative team, når det næste sommer på boldbanen bag Otterup Idrætscenter gælder musicalen "Legally Blonde".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Annonce