Annonce
Faaborg-Midtfyn

Sognepræst om indbrud: Tyvene har tydeligvis kendt til det indvendige i graverhuset

Jakob Lund Olesen har mistanke om, at tyvene har haft kendskab til det indvendige i graverhuset. Arklivfoto: Christian Nordholt

Ryslinge: Tyve har været på spil ved sognekirken i Ryslinge, hvor en eller flere er brudt ind i graverhuset.

Ifølge graver David Andreas Nygård er indbruddet sket fra onsdag klokken 14 og til torsdag morgen klokken 6.30, hvor indbruddet blev meldt til politiet. Gerningsmændene er kommet ind ved at brække et vindue op.

- Der er armeringsnet for vinduet, men det har de formået at trykke ind, forklarer graveren, der torsdag formiddag havde politiet forbi for at finde eventuelle fingeraftryk og registrere de stjålne ting.

Annonce

Tyven(e) er primært gået efter havemaskiner som motorsav, buskrydder, hækkeklipper, kantklipper og værktøj, og i et opslag på byens Facebook-side opfordrer sognepræst Jakob Daniel Lund Olesen til, at man holder øjne og ører åbne, og eventuelt kontakter graveren eller politiet, hvis man har oplysninger i sagen eller bliver tilbudt at købe nogle maskiner.

I opslaget gør præsten også opmærksom på, at gerningsmændene "tydeligvis har kendt til det indvendige af graverhuset".

Til avisen uddyber Jakob Daniel Lund Olesen, at der ved graverhuset er bevægelsessensorer, der tænder lyset, og gerningsmændene har cuttet strømmen på det helt rigtige sted.

- De har fundet boksen og cuttet strømmen lige der, hvor de skulle, så det kunne få en til at tro, de har haft et kendskab. For boksen sidder ikke lige fremme, siger sognepræsten.

Fyns Politi kan kontaktes på telefon 114.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Odenseansk kvinde bor i sydisraelsk by under raketangreb: Vi løber i pendulfart til beskyttelsesrummet

Nyborg

Borgermøde med coronapas

Faaborg-Midtfyn

Deltag i afstemningen: Als-Fyn-broen splitter fynboerne - René vil ikke flytte til Faaborg, hvis der kommer en bro

Annonce