Annonce
Nordfyn

Socialt bedrageri: Nordfyns Kommune kræver en halv million tilbage

Den kommunale kontrolenhed undersøger sager, hvor der er mistanke om, at personer har fået udbetalt penge fra det offentlige, som de ikke har ret til. I 2018 resulterede det i et krav om tilbagebetaling af cirka en halv million kroner. Arkivfoto
Den kommunale kontrolenhed har sidste år behandlet 171 sager. En del udbetalinger er standset, og i nogle tilfælde er der krav om tilbagebetaling.

Nordfyn: Den kommunale kontrolenhed, der undersøger mistanker om, at personer uberettiget har fået udbetalt penge fra det offentlige, har sidste år krævet godt en halv million kroner betalt tilbage. Eller mere nøjagtigt 515.845 kroner, hvoraf de 496.324 kroner skal tilbage i den kommunale kasse - hvis det er muligt at få pengene retur.

Det fremgår af kontrolenhedens årsrapport 2018.

Den største del af kravet, 378.918 kroner, er rejst over for en anden kommune, fordi kontrollanterne fandt ud af, at et barn slet ikke boede i Nordfyns Kommune.

I 2018 er der behandlet 171 kontrolsager, hvoraf de 51 sager er afsluttet med økonomisk resultat til fordel for kommunen eller andre offentlige myndigheder. Ud over de sager, der er endt med, at kommunen har krævet penge betalt tilbage, har kontrolfolkene også stoppet en del udbetalinger. Hvis udbetalingerne var fortsat uændret, ville de i løbet af en år løbe op i 3.598.347 kroner, heraf 2.713.948 kroner fra den kommunale kasse. I det kommunale budget for 2018 er der indregnet et overskud på godt 1,5 millioner kroner på kontrolenhedens arbejde, og det resultat ventes at blive nået, vurderer den kommunale administration.
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce