Annonce
Debat

Socialpsykiatri. Arbejdsmiljøet lider

Regeringen og Danske Regioners økonomiaftale for 2018 truer arbejdsmiljøet generelt på de regionale arbejdspladser. Fastholdelsen af produktivitetskravet på to pct. skal der gøres op med. Produktivitetskravet slider personalet på de danske sygehuse i en grad, vi ikke længere skal acceptere. Lange sygemeldinger pga. af stress, "fagdepressioner" og andre arbejdsrelaterede lidelser er resultatet af flere års økonomipolitik uden skelen til personalets arbejdsvilkår og mulighed for at udføre et tilfredsstillende fagprofessionelt arbejde.

Konomiaftalen indeholder gode tiltag for det socialpsykiatriske område, der er afsat ekstra midler til oprettelse af nye særlige psykiatriske pladser. I Region Syddanmark handler det om 30 pladser. Disse pladser er tiltænkt som hjælp til løsning af de sidste fem års tragiske episoder, vi har oplevet på flere botilbud rundt om i landet.

Jeg har store forventninger til effekten af disse pladser og ser med spænding frem til, hvorledes de implementeres og tages i anvendelse. For mig er det magtpåliggende at udtrykke, at jeg kun ser det som en del af en samlet løsning for dette område - flere tiltag skal sættes i værk.

Først og fremmest skal der en større grad af koordinering og samarbejde til imellem de regionale og de kommunale tilbud. Vi har i mange år talt om, at koordineringen og samarbejdet imellem behandlingen indenfor det regionalt drevne psykiatriområde og det kommunale drevne misbrugsområde skal udvikles, så borgere med disse lidelser ikke oplever at være kastebold og falde i mellem to stole.

Vi har flere eksempler på, at ovenstående beskrevne borgere i sidste ende havner på et botilbud uden tilstedeværelse af de påkrævede fagprofessionelle kompetencer, hvilket også her presser det psykiske arbejdsmiljø. Der skal ved fremtidige økonomiaftaler, tænkes visionært og investeres i langsigtede holdbare løsninger, det skaber bedre livskvalitet for borgeren og et forbedret arbejdsmiljø for personalet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ny hanløve er ankommet til Odense Zoo

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1995: Operationssygeplejerskerne på de fynske sygehuse strejker

1995 Samtlige operationsafdelinger på de fynske sygehuse samt syge- og hjemmeplejen i Nyborg og Svendborg bliver strejkemål for sygeplejerskerne. Det meddelte Dansk Sygeplejeråd, da det udsendte strejkevarsel. Strejken kan træde i kraft 1. april og omfatter 340 af de 5000 fynske sygeplejersker. Der opretholdes nødberedskaber på sygehusene til akutte patienter, så i første række vil en eventuel strejke gå ud over ventelisterne. I kommunerne mangler sygeplejerskerne endnu at forhandle med Kommunernes Landsforening om nødberedskabet. Næstformand i Fynskredsen af Dansk Sygeplejeråd, Bo Smith, forventer, at smertestillende indsprøjtninger og insulin fortsat vil blive givet af sygeplejersker. 1970 Der er nogle svenskere, som gnider sig i hænderne for tiden. De står bag et kædebrevssystem, der har mange fynske deltagere. Systemet er ulovligt, men udsigten til at få 10.200 kroner for en beskeden indsats får dog mange mennesker til at se stort på den kendsgerning. Juridisk sidestilles kædebreve med offentlig indsamling. De eneste sikre vindere er de personer, som har sat svikmøllen i gang. De modtager 15 kroner hver gang en ny deltager melder sig. Pengene skal sendes til en postboks i Sverige, og fynske postkontorer har særdeles mange breve at ekspedere til den adresse. Politiet har ikke adgang til at kontrollere pengeforsendelser med mindre, at der foreligger en dommerkendelse. 1945 Ølproduktionen vil fra marts blive nedskåret med 55 procent af produktionen sidste år. Der er tale om en frivillig overenskomst mellem danske bryggerier indbyrdes. Direktør Marstand-Svendsen, Albani Bryggerierne, oplyser, at man har fået ganske bestemte retningslinjer for brændsels- og elektricitetsforbruget, der reduceres til henholdsvis 75 og 65 procent af forbruget i fjor. Bryggerierne i Odense har dog heldigvis en del øl på lager, og man er i disse dage i færd med at sende ekstraforsyninger ud til både købmænd og restauratører i den udstrækning, at der kan skaffes flasker. Dermed håber Albani, at overgangen ikke bliver alt for brat for kunderne, når nedskæringen træder i kraft til marts.

Fyn

23-årig fodgænger dræbt på motorvejen: Han havde været til fastelavnsfest

Annonce