Annonce
Nyborg

Socialdemokratiet: Sig tak til kommunens ansatte med en check

Byrådsmedlem Vibeke Ejlertsen (S) foreslår at give kommunens ansatte et gavekort som tak for indsatsen under coronakrisen. Valgflæsk, siger Venstre. Arkivfoto: Roland Petersen.
Står det til socialdemokraterne i byrådet skal samtlige offentligt ansatte i Nyborg Kommune have et gavekort som tak for deres hårde arbejde under coronakrisen. Venstre kalder forslaget for valgflæsk.

Nyborg: De offentligt ansatte i Nyborg Kommune har i månedsvis ydet et stort stykke arbejde under coronakrisen. Det skal kommunen sige tak for med en kontant gave, foreslår socialdemokraterne.

Hvis det står til Vibeke Ejlertsen (S), 2. viceborgmester og medlem af byrådet i Nyborg Kommune, vil gavekort på 200 kroner til byens cirka 2400 offentligt ansatte være en god måde at vise taknemmelighed på. Hvis ellers byrådet kan blive enige om at lave en lignende aftale i Nyborg.

I Odense blev økonomiudvalget tilbage i januar enige om at give en håndsrækning til byens mange oplevelsessteder. Resultatet var et gavekort på 200 kroner til kommunens ansatte, som frit kunne bruges hos byens spise- og kultursteder, når de altså en gang kan få lov til at åbne op igen.

Annonce


Hvis man reelt set ville noget, så tog man det op lidt mere uformelt med os andre, så vi alle kunne være med til at bære det igennem

Kaj RefslundNyborg Kommune har omkring 2.400 offentligt ansatte, så hvis byrådet stemmer for forslaget, vil regningen lyde på cirka 480.000 kroner.

En tak for arbejdet

Vibeke Ejlertsen lægger vægt på, at da man blev enige om håndsrækningen i Odense, var det en god mulighed for at støtte både frontpersonale og virksomheder i nød.

- Man har jo med succes gjort det samme i Odense Kommune, og nu har vi mulighed for at understøtte en oplevelsesøkonomi, som er i knæ. Den mulighed synes jeg, vi skal benytte os af, . Det er vigtigt at have fokus på kulturlivet og oplevelsesvirksomhederne i Nyborg Kommune, siger hun.

Hun bliver bakket op af Lone Schmidt, social- og sundhedsassistent og fællestillidsrepræsentant i FOA i Nyborg.

- Jeg er kun glad for at høre om sådan et forslag. Jeg har set, hvad man har gjort i Odense Kommune for at anerkende sine medarbejdere, så det glæder mig, at det tages op i Nyborg. Et gavekort er jo en god ide, fordi det også støtter byens handelsliv.

Annonce

Valgkampsstemning

Kaj Refslund (V), medlem af økonomiudvalget og byrådet i Nyborg Kommune, synes, at tanken er fin, men at forslaget falder en smule fladt - specielt i et valgår.

- Umiddelbart er jeg en smule skeptisk over for små erkendtligheder. Det bør handle mere om de samlede muligheder for medarbejdere, der har ydet en enorm indsats. Jeg vil hellere bruge krudt på at forbedre de offentligt ansattes muligheder i hverdagen. Det kan f.eks være testning både i og udenfor arbejdstiden og at sikre, at de har de fornødne værnemidler, som de skal bruge, siger han og fortsætter:

- Det er værd at huske på, at vi er i et valgår. Hvis man reelt set ville noget, så tog man det op lidt mere uformelt med os andre, så vi alle kunne være med til at bære det igennem. Jeg har sympati for, at man vil hjælpe handelslivet, men det, handelslivet har brug for, er normale åbningstider, så skal folk nok komme ind og bruge penge, siger han.

Annonce
Tre Spor Nu For abonnenter

Lille rasteplads lukker: Slut med at strække benene mellem Kildebjerg og Lillebælt

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Politiker i ny Facebook-fadæse: Delte opslag, hvor statsminister kaldes 'forbryderisk mær'

Odense For abonnenter

Krambodens kælder er et mytisk slaraffenland: - Hver eneste genstand fortæller sin egen unikke historie

Assens

Winie går Halloween-amok med skeletter, hekse, edderkopper og græskar: - Jeg er nok lidt barnlig...

Navne For abonnenter

En af Stjernens landsholdsspillere er død

Nyborg

Se alle billederne: Stjerner indtager fynsk gods til filmoptagelse

Erhverv For abonnenter

Ikonisk møbelfabrik "vender hjem" til Odense: - Det har altid været et ønske at åbne butik her

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Odense Bulldogs

Herlev fik bank på den fynske is - Odense Bulldogs tilbage på sporet

Erhverv

Tre kammerater havde drøm om at åbne spisested: Nu har to af dem forladt restauranten

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Kerteminde

Familie vågnede under indbrud: Her er politiets signalement af indbrudstyven

Odense For abonnenter

- Skal jeg stikke dit øje ud? Fire mænd tiltalt for at bortføre, tæve og true offer for gæld

Sport

Viktor Axelsen landet i hjembyen Odense - nu går den vilde jagt på den første Denmark Open-titel

Annonce