Annonce
Assens

Socialdemokratiet: Et godt regnskab på papiret

Charlotte Vincentz Petersen ved sin 1.maj-tale i Assens tilbage i 2017. Arkivfoto: Robert Wengler
Annonce

Assens Kommunes regnskab for 2019 er netop godkendt.

På papiret et godt regnskab.

Men desværre på grundlag af byrådets flertalsbeslutning (V, SF, K og R) om voldsomme besparelser på bl.a. ældreområdet, som kunne have været anderledes.

Assens blev med ét landskendt for sin dårlige standard for bl.a. rengøring ved de ældre hver 5. uge. Det viste sig ikke at holde lovmæssigt. I det hele taget var budget 2019 skyld i mange kedelige historier om vores kommune, som vi må slås med i nogen tid endnu.

Socialdemokratiet ville en anden vej, og derfor var vi ikke med i budget 2019. I 2020 lykkedes det at os at få rullet dele af besparelserne tilbage, og vi vil fremad mod de nye budgetforhandlinger arbejde for, at endnu mere kommer tilbage til 2018-niveau.

Det kan gøres uden at slække på den økonomiske opmærksomhed og den forbedrede økonomi.

I Socialdemokratiet er vi er tilfredse med, at de principper, vi lagde til grund for vores forslag i 2019, sidenhen er blevet taget i anvendelse, ligesom vi med tilfredshed kan se, at ideen med, at besparelserne skulle findes på tværs af udvalgene, nu er en realitet.

Det har også været en socialdemokratisk mærkesag gennem flere år, at ældreområdet skulle demografireguleres. Altså jo flere ældre, jo flere penge til området. Det blev også vedtaget på junimødet.

I den socialdemokratiske gruppe ser vi gode tendenser i Assens byråd. Og med en socialdemokratisk regering i spidsen og en ny udligningsreform, bør et samlet byråd kunne stå sammen om at holde velfærdsfanen højt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Forslået og med begge arme i gips: Bente stødte sammen med flugtcyklist - nu er cyklen også forsvundet

Middelfart For abonnenter

Ikke for at tjene penge: Lokale erhvervsfolk investerer i marina-restaurant for at skabe liv i byen

Annonce