Annonce
Indland

Socialdemokratiet åbner for at afskaffe licens

Det er et konstruktivt forslag, DF har stillet om at afskaffe licensen og i stedte lade DR og anden public service finansiere over skatten, mener Socialdemokratiets ordfører Mogens Jensen.

Det vil være mere retfærdigt at finansiere public service-indhold med skattekroner, siger Mogens Jensen.

Socialdemokratiet er åbne over for at beskære DR. Og også for at diskutere, om DR skal finansieres over skatten frem for ved licens.

Det siger medieordfører Mogens Jensen (S), efter at Dansk Folkeparti spillede ud med to forslag ved sit sommergruppemøde onsdag.

- Vi signalerer, at for Socialdemokratiet er der ikke noget, der er støbt i beton. Vi er villige til at diskutere tingene. Det afgørende for os er, at danskerne får et righoldigt indhold af godt public service-indhold.

Dansk Folkeparti vil beskære DR med 25 procent. Mogens Jensen understreger, at hans parti ikke har taget stilling til, hvor stor DR skal være. Det vil komme frem i et politisk udspil fra S senere på året.

Efter nytår skal politikerne enes om et nyt medieforlig. Det er både DR og andre licensfinansierede medier, der er på dagsordenen, understreger Mogens Jensen.

Her kan det bestemt også komme på tale at afskaffe licensen og i stedet finansiere public service medier og indhold med skattekroner, fastslår Mogens Jensen.

- Licensen har en social skævhed, som også udmønter sig ved, at mange unge studerende synes, at de har svært ved at betale licensen.

- En af fordelene ved at få det ind over skatten er, at man laver en social udligning og gør det mere retfærdigt.

Der er imidlertid også ulemper ved den model, DF har foreslået, medgiver Mogens Jensen. Det kan for eksempel være, om pengene til public service vil blive givet til andre formål under en finanslovsforhandling.

Og man kan også være bekymret for, om politikerne kommer til at blande sig i DR's uafhængighed.

- Men hvis man laver fireårige økonomiske forlig, har man en fireårig ramme at operere inden for, påpeger Mogens Jensen.

Spørgsmål: Har de dårlige sager, der har været om DR i den seneste tid - licenshesten og nu debatten om ansættelse af en mangfoldighedskonsulent - haft betydning for, at I åbner for diskussionen?

- Der er ingen tvivl om, at de sager, der har været, ikke er godt for DR. Det signalerer, at man har svært ved at finde de rigtige prioriteringer i forhold til den måde, man bruger penge på.

- Men vores mediepolitik udstikkes ikke af enkeltsager. Vi signalerer blot, at vi er åbne for at diskutere de forskellige elementer.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Mai-Britt skal ikke længere holde vejret af nervøsitet: To år efter politiker-løfte er vakkelvornt vippeleje omsider blevet fikset

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Frygteligt, grotesk og helt vanvittigt: Folketinget kræves på banen i sag om 'betongulv' i skovbund

Fyn For abonnenter

Nyborg-rektor kæmper for opholdstilladelse til syrisk elev: - Jeg tror på Aya, når hun siger, hun er i fare

Annonce