Annonce
Kerteminde

Socialdemokrater tager afstand fra formands sexistiske udtalelser: - Jeg bliver vred, når jeg hører sådan noget

Britt Pedersen, gruppeformand for Socialdemokratiet i Kerteminde. Arkivfoto: Helle Kryger
Det har skabt stor forargelse internt i partiet, at formanden for Socialdemokratiet i Kerteminde for nylig udtalte, at kvinder "skriger op" og egner sig bedst til de bløde udvalg.
Annonce

Kerteminde: De er skuffede, og de er vrede på deres egen formand i den socialdemokratiske gruppe i Kerteminde. Siden lokalformand Ib Knudsen mandag udtrykte sig i sexistiske vendinger om manglen på kvinder i politik, har hans politiske kolleger haft travlt med at tage afstand fra ham.

- Jeg var ved at få kaffen galt i halsen, da jeg læste det. Jeg bryder mig ikke om den sexistiske tone. Helt ærligt. Var der nogen, der ville sige sådan om mænd? At de skriger? Nej vel. Jeg bliver altså vred, når jeg hører sådan noget, fortæller Britt Pedersen (S), der er byrådsmedlem og gruppeformand i partiet.


Jeg var ved at få kaffen galt i halsen, da jeg læste det. Jeg bryder mig ikke om den sexistiske tone. Helt ærligt. Var der nogen, der ville sige sådan om mænd? At de skriger? Nej vel. Jeg bliver altså vred, når jeg hører sådan noget

Britt Pedersen (S), gruppeformand


Hun er eneste kvinde i gruppen på syv medlemmer af byrådet, og partiet vil gerne have flere unge kvinder på opstillingslisten, men da formanden Ib Knudsen blev konfronteret med problemstillingen i Fyens Stiftstidende for nylig, svarede han med følgende ordlyd:

- Det er en problemstilling, der er alle steder. Og de kan skrige lige så meget på ligestilling, som de vil, når de ikke vil stille op alligevel.

Annonce

- Det må stå for hans egen regning

Disse ord har vakt en del furore på de sociale medier. Det samme har følgende passus længere nede i artiklen, hvor han bliver spurgt:

I har jo faktisk en byrådsgruppe, der gør det godt, så har I overhovedet behov for unge kvinder?

- Ja, det har vi til de bløde udvalg, der er det rart nok at have kvinder med. De har jo mere fingeren på pulsen med skole og ældre i alle de der bløde udvalg, der har de en del mere indsigt, synes jeg, lød det i mandagsavisen fra Ib Knudsen.

Britt Pedersen (S) har nu haft travlt med at sende følgende udtalelse ud i debattrådene på Facebook:

"Som gruppeformand for den socialdemokratiske gruppe og på gruppens vegne må vi tage afstand fra de udtalelser vores formand kommer med i FS i dag. I Socialdemokratiet ønsker vi så bred en repræsentation som muligt, både i forhold til køn, alder og etnicitet. Vi har ikke bløde udvalg , men vælger efter interesse når vi skal konstituere os efter et valg."

Hun uddyber gerne:

- Vi er fuldstændig enige om i gruppen, at vi kan ikke stå inde for de udtalelser, han er kommet med. De må stå for hans egen regning. Når der kommer sådan en uheldig udtalelse fra vores formand, er vi som politikere nødt til at reagere på det. Hvad der så yderligere sker, kan jeg ikke vide, for det har vi en bestyrelse til at tage sig af.

Det har desværre ikke været muligt at træffe Ib Knudsen for en kommentar til reaktionerne på hans udtalelser.

Tirsdag morgen i Radio4 medvirkede Ib Knudsen, formand for socialdemokratiet i Kerteminde, i et indslag om netop denne problematik. Lyt til hans svar her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Her er argumenterne for, hvorfor salget af Odense Havn til én entreprenør er en god idé - eller en rigtig dårlig

Annonce