Annonce
Faaborg-Midtfyn

Socialdemokrater: Skræmmende at så mange helårsboliger forsvinder i Faaborg

Klaus Thormann foran Pippis Hus i Bøjestræde, hvor det efter socialdemokraternes mening er gået for vidt med huse, der bliver brugt som fritidshuse. Og Pippis Hus er blot et af dem. Foto: Palle Søby
Socialdemokraterne mener, det er ved at løbe helt løbsk med huse uden bopælspligt i Faaborg. Lørdag starter Klaus Thormann og Kim Laue Christensen en underskriftindsamling på Torvet for at begrænse antallet af de såkaldte fleksboliger i Faaborg.

Faaborg: Det er ved at gribe om sig. Ja, det er faktisk ved at løbe helt løbsk.

Og her er det mængden af fleksboliger i Faaborg, vi snakker om.

Det mener i hvert fald Faaborg Socialdemokratiske Partiforening, som nu går aktivt til kamp mod fleksboliger.

- Udviklingen i byen er skræmmende. Således har man allerede i Bøjestræde problemer med for eksempel juleudsmykningen, da en stor del gadens af huse er solgt som fleksboliger og derfor står tomme i vinterhalvåret. Vi ønsker en levende by, beboet af såvel voksne som børn hele året. Derfor ønsker vi færre familieboliger udlagt som fleksboliger inden for bygrænsen, siger Klaus Thormann, vægter og medlem af den socialdemokratiske partiforenings bestyrelse.

På lørdag vil han sammen med partifællen Kim Laue Christensen stå klar i et telt på Torvet mellem klokken 10 og 13. Her vil de starte en underskriftindsamling, som skal få politikerne i kommunalbestyrelsen til at indføre en form for begrænsning på fleksboliger.

Her i Bøjestræde er der ifølge Klaus Thormann allerede problemer med blandt andet juleudsmykningen, fordi mange af husene står tomme i vinterhalvåret. Foto: Palle Søby
Annonce

Højst 45 kvadratmeter

- Målet er at indsamle 500 underskrifter, så vi kan fremsætte et borgerforslag, der pålægger kommunalbestyrelsen at sætte diskussionen om fleksboliger på dagsordenen. Helt konkret foreslår vi, at fleksboliger ikke må overskride 45 kvadratmeter, fortæller Klaus Thormann.

- Fleksboliger er reguleret af lovgivning, men man kan i en lokalplan bestemme, at et bestemt område ikke må udlægges til fleksboliger. Det har man allerede gjort på Bjørnø, og det bør udstrækkes til Faaborg by, mener han.

Klaus Thormann har flere eksempler på, at stadig større boliger bliver solgt som fleksboliger, således at ejerne kan nøjes med at bruge dem som fritidsboliger - selv om de havde egnet sig fint til børnefamilier.

- Nu begynder de også at udbyde fleksboliger på Kildetoften. På Chr. D. IXs Vej ved havnefronten er der et hus på 150 kvadratmeter, og på Fjordtoften, hvor jeg selv bor, er der en villa på 140 kvadratmeter, der bliver solgt som fleksbolig, nævner Klaus Thormann.

Han var allerede i slutningen af 2018 fremme med et læserbrev, hvor han luftede sin bekymring over udviklingen i Faaborg.

Efterfølgende gav Klement Bornebusch, beboer i Østergade, udtryk for samme bekymring i en større artikel i avisen. Han så dengang en farlig tendens i, at stadig flere huse sælges som fleksboliger og dermed kan bruges som sommerhuse. Og han advarede om, at Faaborg risikerer at ende som Skagen, hvis der ikke gribes ind.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Borgmester anede intet om Lindøs jordkøb: - Det kom som en overraskelse

Kerteminde

Vi har spurgt læserne: Skal vi passe på Lindø eller på naturen?

Annonce