Annonce
Kerteminde

Socialdemokrat har stress: Tager orlov fra byrådet

Lars Hansborg-Sørensen (i midten til højre) tager orlov fra byrådet grundet stress. Arkivfoto: Helle Kryger
Lars Hansborg-Sørensen (S) tager orlov fra byrådet på grund af stress. Han blev valgt ind første gang i 2013 og er i dag en del af kultur- og fritidsudvalget samt ældre-, handicap- og psykiatriudvalget. Han regner med at være tilbage i byrådet til november.

Kerteminde: Lars Hansborg-Sørensen tager en pause fra byrådet i Kerteminde. Han har stress og går derfor på sygeorlov. Han håber at kunne tiltræde i byrådet igen senere på året.

- Jeg tager sygeorlov, fordi jeg har fået stress. Mere er der egentlig ikke i det. Jeg håber at kunne tiltræde i byrådet igen i starten af november, siger han.

Lars Hansborg-Sørensen fortæller, at han også har orlov fra sit private erhverv, hvor han arbejder hos MHI Vestas.

Annonce

Ikke det første byrådsmedlem med orlov

Lars Hansborg-Sørensen er ikke den eneste byrådspolitiker, der har været nødsaget til at tage orlov. I efteråret 2018 måtte Sebastian Nielsen (S) tage fire måneders orlov grundet stress, mens det radikale byrådsmedlem Sanne Stemann Knudsen af flere gange har holdt orlov for at passe sit job som gymnasielærer. Senest i fire måneder af 2019.

Mens Lars Hansborg-Sørensen er på orlov, vil John Eriksen (S) være suppleant i byrådssalen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Tulipanen ved rådhuset ramt af selvtægt: Fredag fejrer de frivillige skulptur-rensere, at de nu er færdige på rådhuspladsen

Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce