Annonce
Hvem skal passe farmor

Social- og Sundhedsskolen Fyn vil dårligt omdømme til livs: Kom til åbent hus, debat og kåring af Fyns bedste sosu

For øjeblikket er der så godt som jobgaranti, hvis man tager en uddannelse som social- og sundhedsassistent eller social- og sundhedshjælper. Ifølge tal fra FOA vil der alene på Fyn mangle 3691 social- og sundhedsassistenter eller -hjælpere i 2030. Foto: Michael Bager 
Mandag den 11. oktober holder Social- og Sundhedsskolen åbent hus. Her kan du blive klogere på faget og de færdigheder, man får på skolens uddannelser - både hvis du leger med tanken om en uddannelse indenfor social og sundhed, eller hvis du gerne vil møde dem, der skal passe de ældre i fremtiden.

På mandag 11. oktober får du chancen for at kigge indenfor på Social- og Sundhedsskolen Fyn - skolen for de modige og de stærke, som der står på et stort banner i skolens fællesrum. Skolen inviterer nemlig til åbent hus.

- Vi vil vise skolen frem og vise, hvad vi kan. Sosu-skolerne kæmper med et dårligt omdømme, og nu giver vi omverdenen mulighed for at få et indtryk af, hvad vi reelt er for en skole. Vi mener, at vi kan meget mere og er meget andet, end hvad mange mennesker tror, siger Gunna Funder Hansen, der er direktør for Social- og Sundhedsskolen Fyn.

Åbent hus er for alle, der har en interesse i at se den uddannelsesinstitution, der uddanner personale til fremtidens ældrepleje. Og hvis man på nogen måde har en overvejelse om, at en af velfærdsuddannelserne, kunne være interessant for en, så er det en lejlighed til at komme ud og se skolen og møde de forskellige aktører.

Gunna Funder Hansen, direktør på Social- og Sundhedsskolen Fyn.

På skolen vil både elever og ansatte stå parat til at fortælle om stedet, uddannelsen og faget. Både for dem, der leger med tanken om at uddanne sig til sosu, og dem der bare er nysgerrige.

- Åbent hus er for alle, der har en interesse i at se den uddannelsesinstitution, der uddanner personale til fremtidens ældrepleje. Og hvis man på nogen måde har en overvejelse om, at en af velfærdsuddannelserne kunne være interessant for en, så er det en lejlighed til at se skolen og møde de forskellige aktører, siger Gunna Funder Hansen.

- Vi vil gerne gøre opmærksom på, at vi er en skole, hvor det er rart at være og lære, siger direktør på Social- og Sundhedsskolen Fyn, Gunna Funder Hansen. Foto: Michael Bager


Debat og prisuddeling

Til åbent hus bliver det muligt at komme helt tæt på undervisningen på skolen, når elever viser forskellige færdigheder frem. Man bliver også introduceret for noget af den teknologi, der anvendes i undervisningen. Eksempelvis kan man prøve at udforske kroppens organer i virtual reality - her kan man for eksempel komme ind i lungerne og gennem virtuel reality opleve, hvordan vejrtrækningen er for en sund lunge og en KOL-lunge.

- Vi forsøger at lave undervisning, som er praksisorienteret, interessant og motiverende, og som også virkelig for alvor gør eleverne klar til fremtiden. Vi er ikke bare en skole med klasselokaler, hvor alle bordene står i hestesko. Vi har alle mulige forskellige former for undervisningsfaciliteter, hvor vi får eleverne i spil på meget varierede og anderledes måder, end hvad man måske normalt forbinder med en skole, siger Gunna Funder Hansen.

Program for åbent hus

Åbent hus - Kl. 14-16

  • Bliv klogere på, hvordan en social- og sundhedsuddannelse kan se ud, hvis du har erhvervserfaring eller en anden uddannelse med i bagagen.
  • Få svar på, hvordan EUX-uddannelsen kombinerer uddannelsen til social- og sundhedsassistent med en studentereksamen.
  • Hør om DigiTech - den nye uddannelseslinje, som fokuserer på digitalisering og velfærdsteknologi.
  • Få en snak med vejlederne om uddannelsernes opbygning, SU og elevløn og job- og uddannelsesmuligheder.
  • Tal med elever, afprøv virtuel reality og meget mere.

Paneldebat - Kl. 14.30-15.30

  • Elever og beslutningstagere drøfter og debatterer social- og sundhedsfagets fremtid. Du kan møde Johannes Lundsfryd borgmester i Middelfart, chef for Sundhed og Ældre i Faaborg-Midtfyn, Kitt Lysén Jensen, Maria Haladyn fra FOA og direktør Gunna Funder Hansen fra Social- og Sundhedsskolen Fyn.


Kåring af Fyns bedste sosu - Kl. 15.30-16

  • Vær med til at hylde sosu'ernes arbejde, når Fyens Stiftstidende kårer Fyns bedste sosu efter indstilling fra flere end 300 læsere.

Social- og Sundhedsskolen Fyn byder på kaffe og kage. 

Det bliver også muligt at få en snak med skolens vejledere, hvis man gerne vil vide mere om uddannelsens opbygning og muligheder.

For eksempel kan man høre om, hvordan en sosu-uddannelse kan se ud, hvis man har en anden uddannelse eller erhvervserfaring i bagagen. Ligesom 56-årige Trine Nydam, der drømte om at skifte fag efter 36 år som bankrådgiver og gav sig selv en gave i form af en ny spændende uddannelse at stå op til hver morgen.

En stor del af undervisningen på Social- og Sundhedsskolen Fyn er praksisrettet. Derfor er der indrettet lokaler på skolen til at øve scenarier. Her kan de studerende lave rollespil eller øve sig på specialfremstillede dukker, der kan dø på kommando eller reagere på en indsprøjtning. Foto: Michael Bager

Man kan også blive klogere på, hvordan man kan kombinere uddannelsen til social- og sundhedsassistent med en studentereksamen, hvis man ligesom 20-årige Thea Tscheche både drømmer om at blive sosu og at få en studenterhue på hovedet.

Eller man kan høre mere om den helt nye DigiTech uddannelse, der forbereder eleverne på at tage de nye velfærdsteknologier i brug, der bliver en stor del af fremtidens ældrepleje.

Arrangementet slutter af med en paneldebat, hvor de vigtigste aktører - nemlig eleverne selv - kommer i tale, og med kåringen af Fyns bedste sosu, der er blevet udvalgt blandt indstillinger fra 380 læsere som en del af Fyens Stifstidendes kampagne "Hvem skal passe farmor?"

De fem nominerede til Fyns bedste sosu er valgt af et enigt dommerpanel ud af 380 indstillede kandidater. Juryen består af Gunna Funder, Ebbe Hajslund, Lærke Damgaard, Poul Kjærgaard, Britta Schall Holberg. Foto: Martin Kloster
Odense

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Nordfyn For abonnenter

Grønt lys til kæmpe kvægfarm ved fynsk gods: Naturforening trækker klage tilbage

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Odense

Inspektion afslører: Gartnerier opbevarer og anvender ulovlige kemikalier i stort omfang

Kerteminde For abonnenter

Ville sælge krudt til arme og 'kærlighedsmedicin': Mand fængslet for store mænger doping og potensmedicin

Middelfart

Chefers telefoner blev hemmeligt aflyttet i Dan-Bunkering: - Det er en på mange måder usædvanlig sag

Middelfart For abonnenter

Bank forlader Middelfart: Bliver en del af ny fælles Lillebæltafdeling

Erhverv

Medicinsk cannabis: - Det dér lyder som århundredets dårligste undskyldning

Odense For abonnenter

Ny rapport: Odense skal have mere end tre gange så mange ladestandere til elbiler inden 2030

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Faaborg-Midtfyn

Morgentyv kom ind gennem soveværelsesvinduet: Kontanter og smykker er væk

Assens

Nu kan du aflevere brugte juice- og mælkekartoner på genbrugspladsen: Derfor bliver kartonerne kørt til udlandet

Debat

Sofie Østergaard: Lader du din partner styre økonomien for dig?

Assens For abonnenter

Bedste resultat i flere år - men det stopper ikke her: Hotel på havnen er fuldt booket indtil næste år

Erhverv For abonnenter

Slagtermester er gået i tænkeboks: Overvejer at flytte sin virksomhed

Kerteminde For abonnenter

Fiskeriet i Kerteminde kører på pumperne: - Det er en nedslagtning af fiskeriet i de indre farvande, ligesom med minkene