På mandag 11. oktober får du chancen for at kigge indenfor på Social- og Sundhedsskolen Fyn - skolen for de modige og de stærke, som der står på et stort banner i skolens fællesrum. Skolen inviterer nemlig til åbent hus.
- Vi vil vise skolen frem og vise, hvad vi kan. Sosu-skolerne kæmper med et dårligt omdømme, og nu giver vi omverdenen mulighed for at få et indtryk af, hvad vi reelt er for en skole. Vi mener, at vi kan meget mere og er meget andet, end hvad mange mennesker tror, siger Gunna Funder Hansen, der er direktør for Social- og Sundhedsskolen Fyn.
Gunna Funder Hansen, direktør på Social- og Sundhedsskolen Fyn.Åbent hus er for alle, der har en interesse i at se den uddannelsesinstitution, der uddanner personale til fremtidens ældrepleje. Og hvis man på nogen måde har en overvejelse om, at en af velfærdsuddannelserne, kunne være interessant for en, så er det en lejlighed til at komme ud og se skolen og møde de forskellige aktører.
På skolen vil både elever og ansatte stå parat til at fortælle om stedet, uddannelsen og faget. Både for dem, der leger med tanken om at uddanne sig til sosu, og dem der bare er nysgerrige.
- Åbent hus er for alle, der har en interesse i at se den uddannelsesinstitution, der uddanner personale til fremtidens ældrepleje. Og hvis man på nogen måde har en overvejelse om, at en af velfærdsuddannelserne kunne være interessant for en, så er det en lejlighed til at se skolen og møde de forskellige aktører, siger Gunna Funder Hansen.
Debat og prisuddeling
Til åbent hus bliver det muligt at komme helt tæt på undervisningen på skolen, når elever viser forskellige færdigheder frem. Man bliver også introduceret for noget af den teknologi, der anvendes i undervisningen. Eksempelvis kan man prøve at udforske kroppens organer i virtual reality - her kan man for eksempel komme ind i lungerne og gennem virtuel reality opleve, hvordan vejrtrækningen er for en sund lunge og en KOL-lunge.
- Vi forsøger at lave undervisning, som er praksisorienteret, interessant og motiverende, og som også virkelig for alvor gør eleverne klar til fremtiden. Vi er ikke bare en skole med klasselokaler, hvor alle bordene står i hestesko. Vi har alle mulige forskellige former for undervisningsfaciliteter, hvor vi får eleverne i spil på meget varierede og anderledes måder, end hvad man måske normalt forbinder med en skole, siger Gunna Funder Hansen.
Program for åbent hus
Åbent hus - Kl. 14-16
- Bliv klogere på, hvordan en social- og sundhedsuddannelse kan se ud, hvis du har erhvervserfaring eller en anden uddannelse med i bagagen.
- Få svar på, hvordan EUX-uddannelsen kombinerer uddannelsen til social- og sundhedsassistent med en studentereksamen.
- Hør om DigiTech - den nye uddannelseslinje, som fokuserer på digitalisering og velfærdsteknologi.
- Få en snak med vejlederne om uddannelsernes opbygning, SU og elevløn og job- og uddannelsesmuligheder.
- Tal med elever, afprøv virtuel reality og meget mere.
Paneldebat - Kl. 14.30-15.30
- Elever og beslutningstagere drøfter og debatterer social- og sundhedsfagets fremtid. Du kan møde Johannes Lundsfryd borgmester i Middelfart, chef for Sundhed og Ældre i Faaborg-Midtfyn, Kitt Lysén Jensen, Maria Haladyn fra FOA og direktør Gunna Funder Hansen fra Social- og Sundhedsskolen Fyn.
Kåring af Fyns bedste sosu - Kl. 15.30-16
- Vær med til at hylde sosu'ernes arbejde, når Fyens Stiftstidende kårer Fyns bedste sosu efter indstilling fra flere end 300 læsere.
Social- og Sundhedsskolen Fyn byder på kaffe og kage.
Det bliver også muligt at få en snak med skolens vejledere, hvis man gerne vil vide mere om uddannelsens opbygning og muligheder.
For eksempel kan man høre om, hvordan en sosu-uddannelse kan se ud, hvis man har en anden uddannelse eller erhvervserfaring i bagagen. Ligesom 56-årige Trine Nydam, der drømte om at skifte fag efter 36 år som bankrådgiver og gav sig selv en gave i form af en ny spændende uddannelse at stå op til hver morgen.
Man kan også blive klogere på, hvordan man kan kombinere uddannelsen til social- og sundhedsassistent med en studentereksamen, hvis man ligesom 20-årige Thea Tscheche både drømmer om at blive sosu og at få en studenterhue på hovedet.
Eller man kan høre mere om den helt nye DigiTech uddannelse, der forbereder eleverne på at tage de nye velfærdsteknologier i brug, der bliver en stor del af fremtidens ældrepleje.
Arrangementet slutter af med en paneldebat, hvor de vigtigste aktører - nemlig eleverne selv - kommer i tale, og med kåringen af Fyns bedste sosu, der er blevet udvalgt blandt indstillinger fra 380 læsere som en del af Fyens Stifstidendes kampagne "Hvem skal passe farmor?"