Annonce
Læserbrev

Sobert parkeringsfirma

Læserbrev: Normalt tales og skrives der kun i nedsættende vendinger, når det gælder parkeringsselskaber: Uklare parkeringsvejledninger, profitmagere m.v. Derfor denne lille positive oplevelse.

I torsdags parkerede jeg ved Toldkammeret på Rugårdsvej, som administreres af Q-Park. P-billetten blev lagt korrekt i vinduet på bilen men uheldigvis med den forkerte side opad, så P-vagten ikke kunne aflæse data. Seddel i vinduesviskeren, 790 kroner i gebyr.

Fejlen var naturligvis 100 procent min egen og forventninger til omstødelse af gebyret nærmest ikke-eksisterende. Alligevel scannede jeg både P-billet og kvittering på betalt P-afgift og sendte det til Q-Park. Allerede dagen efter kom der svar: "Vi har denne gang pr. kulance valgt at annullere afgiften, da billetten, der lå med bagsiden opad, var gyldig på tidspunktet for vagtens observation".

Hvem taler om profitmageri? Jeg kalder det sober og saglig kundebehandling.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Michelin misser Fyn endnu engang

Læserbrev

Debat: Lad os gøre Ærø til affaldsfrit samfund i 2030

Læserbrev: Ærø dækker et geografisk overskueligt område. Det giver muligheder, som vi bør udnytte. Administrativt er vi en kommune i samme ret som landets øvrige 97 kommuner, men også på det punkt er Ærø med 6.000 indbyggere mere overskueligt end for eksempel nabokommunerne Sønderborg og Svendborg, med omkring 50.000 indbyggere. Ærø har en unik mulighed for at blive modelsamfund for andre kommuner, vi kan lave forsøg og eksperimenter i kommunalt regi, som kan gøre os til frontløbere og inspirere andre. Jeg synes vi skal give Ærø videre til vores børn mindst lige så frodigt og rent, som vi overtog øen fra vores forfædre. Affald - de første ca. 15 år, jeg boede på Ærø, blev affaldsbjerget i Husmarken fordoblet. Nu sender vi vores affald til forbrænding i Svendborg - ude af øje, ude af sind. Da mine oldeforældre var børn, var der ikke noget der hed affald. Jo, selvfølgelig var der det, men det var ikke affald der blev dynget op på lossepladser eller brændt af, det indgik i naturens kredsløb som gødning eller blev genanvendt. De havde heller ikke de mængder af emballage, som fylder min skraldespand, før det bliver kørt og sejlet til Svendborg. Hvis vi vil, kunne Ærø blive det første (næsten) affaldsfrie samfund i Danmark. Vi kunne informere hinanden massivt om hvilke emballagetyper og produkter der kan genanvendes og samle dem behørigt ind - disse vil være en ressource, der kunne sorteres og raffineres på Ærø. Det er teknisk muligt at indføre afregning af dagrenovation efter vægt, så blev det billigere for dem der tænker i genanvendelse når de køber varer og sorterer effektivt, eller bare har lidt affald, og det ville blive dyrere for dem, der fylder meget i beholderen til forbrænding. Organisk affald kunne hjemmekomposteres, eller vi kunne producere biogas. Mulighederne er mange, og vi kan, hvis vi vil. Jeg synes, vi skal sætte en ambition om, at Ærø er et affaldsfrit samfund i 2030.

Fyn

Lastbil tabte tre ton tung anhænger på motorvej: - Vi kunne have stået med en kæmpe katastrofe

Fyn For abonnenter

På motorvejen: Ud af øjenkrogen så Sofie en lastbilanhænger komme glidende imod sig

Annonce