Annonce
Nordfyn

Snart kan man søge ly året rundt i helårsshelters ved de fynske kyster

De første af 90 planlagte helårssheltere ventes at står klar til foråret 2019. De anbringes sådan, at de sammen med de eksistrende shelters kan bruges til en cykel-, vandre- eller kajaktur rundt om Fyn. Privatfoto

Med en million kroner fra Nordea Fonden vil Nordfyns, Assens, Kerteminde, Middelfart og Nyborg kommuner indlede projektet Helårssheltere på Fyn.

Nordfyn: Shelters er blevet en succes over hele landet, og naturstyrelsen kan melde om en markant stigning i danskerne lyst til at overnatte i det fri. Her i vintermånederne kan "det fri" dog blive lidt for "fri", når vintervejret sætter ind. Men snart kan fem fynske kommune tilbyde "shelter" hele året rundt. Man har netop fået tilsagn fra Nordea-fondens kystpulje til at igangsætte projekt "Blå Støttepunkter - Helårssheltere omkring Fyn".

Plan er at opfører 90 helårssheltere i de fem kommuner. Der er tale om et "unikt koncept", der kommer til at pryde den 300 kilometer lange kystlinje i de fem kommuner.

- Vi arbejder på at gøre vores skønne natur tilgængelig for alle, der har lyst til friluftsoplevelser. Den ambition understøtter det her projekt til fulde, og derfor er vi meget glade for at være med, siger formand for Erhvervs-, Kultur- og Fritidsudvalget i Nordfyns Kommune, Mette Landtved-Holm i en pressemeddelelse.

Annonce

Rundt om Fyn

De mange sheltere bliver fordelt på ca. 35 pladser med 7-10 km afstand rundt om i kommunerne. Afstanden mellem de planlagte nye sheltere og allerede eksisterende sheltere i kommunerne, gør det muligt at planlægge en aktiv ferietur hele vejen rundt om Fyn. For eksempel i kajak, på gåben eller på cykel fra shelter til shelter.

De fem kommuner har hver indskudt beløb i forhold til kommunens indbyggertal - i alt fem mio. kr. Med tilskud fra Lokale- og Anlægsfonden samt Friluftsrådet er budgettet på 8,7 mio. kr. Med Nordea-fondens Kystpuljes støtte vil budgettet ende på 9,7 mio. kr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

På motorvejen: Ud af øjenkrogen så Sofie en lastbilanhænger komme glidende imod hende

Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Fyn

Lastbil tabte tre ton tung anhænger på motorvej: - Vi kunne have stået med en kæmpe katastrofe

Fyn For abonnenter

Frederik Barfoed: - Når det skal gå stærkt, kan vi være nødt til at parkere på fortovet

Danmark For abonnenter

Tusindvis af borgere betaler allerede mere end gennemsnittet: Nu risikerer de højere skat efter udligningslussing

Annonce