Annonce
Nordfyn

Snart kan man søge ly året rundt i helårsshelters ved de fynske kyster

De første af 90 planlagte helårssheltere ventes at står klar til foråret 2019. De anbringes sådan, at de sammen med de eksistrende shelters kan bruges til en cykel-, vandre- eller kajaktur rundt om Fyn. Privatfoto

Med en million kroner fra Nordea Fonden vil Nordfyns, Assens, Kerteminde, Middelfart og Nyborg kommuner indlede projektet Helårssheltere på Fyn.

Annonce

Nordfyn: Shelters er blevet en succes over hele landet, og naturstyrelsen kan melde om en markant stigning i danskerne lyst til at overnatte i det fri. Her i vintermånederne kan "det fri" dog blive lidt for "fri", når vintervejret sætter ind. Men snart kan fem fynske kommune tilbyde "shelter" hele året rundt. Man har netop fået tilsagn fra Nordea-fondens kystpulje til at igangsætte projekt "Blå Støttepunkter - Helårssheltere omkring Fyn".

Plan er at opfører 90 helårssheltere i de fem kommuner. Der er tale om et "unikt koncept", der kommer til at pryde den 300 kilometer lange kystlinje i de fem kommuner.

- Vi arbejder på at gøre vores skønne natur tilgængelig for alle, der har lyst til friluftsoplevelser. Den ambition understøtter det her projekt til fulde, og derfor er vi meget glade for at være med, siger formand for Erhvervs-, Kultur- og Fritidsudvalget i Nordfyns Kommune, Mette Landtved-Holm i en pressemeddelelse.

Annonce

Rundt om Fyn

De mange sheltere bliver fordelt på ca. 35 pladser med 7-10 km afstand rundt om i kommunerne. Afstanden mellem de planlagte nye sheltere og allerede eksisterende sheltere i kommunerne, gør det muligt at planlægge en aktiv ferietur hele vejen rundt om Fyn. For eksempel i kajak, på gåben eller på cykel fra shelter til shelter.

De fem kommuner har hver indskudt beløb i forhold til kommunens indbyggertal - i alt fem mio. kr. Med tilskud fra Lokale- og Anlægsfonden samt Friluftsrådet er budgettet på 8,7 mio. kr. Med Nordea-fondens Kystpuljes støtte vil budgettet ende på 9,7 mio. kr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Danmark

'Træls', 'tåbeligt' og 'det vil vi ikke tolerere': DF-bagland kritiserer degradering af Kofod og Kjærsgaard

Annonce