Annonce
Odense

Snart kan cykelklub byde på e-cykler

Allan Poulsen i Thorvald Ellegaard Arena, hvor han som formand for Cykling Odense snart kan byde på e-cykler som endnu et tilbud til skoleelever, der benytter arenaen. Arkivfoto: John Fredy

En donation gør, at Cykling Odense kan udvide mængden af tilbud med en kombination af e-sport og cykling.

Kan man cykle uden at styrte? Og kan man sidde i Odenses cykelarena og køre etaperne i de store, sagnomspundne løb?

Svaret er ja, for der findes noget, der hedder e-cykler, hvor man kan simulere de store løb. Dem vil Cykling Odense gerne have fingre i nogle stykker af, og det første skridt i den retning er nu taget. Østifterne har nemlig doneret 20.000 kr. til Cykling Odense til anskaffelse af e-cykler.

Allan Poulsen, formand for Cykling Odense, fortæller, at det betyder, at man i første omgang kan anskaffe fire elcykler, som i løbet af nogle uger kan tages i brug. Målet er at nå op på 10 cykler, og til det formål er der ansøgninger ude ved andre fonde.

Efter sommerferien skulle det hele gerne være på plads, sådan at e-cykler bliver en del af den palet af tilbud til skolebørnene, som man har at byde på i Thorvald Ellegaard Arena.

Cykling Odenses formand Allan Poulsen ser e-cyklerne som et godt alternativ for dem, der måske er lidt bekymrede for at prøve kræfter med den stejle cykelbane.

- De vil jo stadigvæk få motion, og det er det vigtige. Det er også lidt ligesom e-sport, bortset fra at det ikke går ud på at skyde nogen, siger Allan Poulsen om e-cyklerne. Som han i øvrigt tror på bliver noget, der med tiden skal holdes nationale og internationale mesterskaber i. Noget Cykling Odense og Thorvald Ellegaard Arena på sigt gerne byder ind på, når det hele er på plads.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

23-årig havde været til fest: Politiet mangler oplysninger om dræbt ung mand på motorvejen

Leder For abonnenter

Bevar sjælen i byerne

Hver gang man fjerner et hus, fjerner man noget af sjælen, sagde socialdemokraten Anders W. Berthelsen til avisen tidligere på ugen, mens han travede rundt i Hunderup-kvarteret i Odense sammen med en journalist for at kigge på en række af de matrikler, hvor gamle villaer er blevet revet ned til fordel for nybyggeri. Berthelsen har ret: Der forsvinder noget af et kvarters sjæl, når man river en epoke-typisk bygning ned i et kvarter for at erstatte den med et nymodens byggeri. Derfor er det klogt, at de fynske lokalpolitikere beslutter sig for at gennemføre bevarende lokalplaner for kvarterer og bydele, hvor man ønsker at bevare et særligt arkitektonisk udtryk. Det gælder både i Hunderup-kvarteret og i andre boligområder i Odense og på Fyn. Diskussionen om at bevare bygninger drejer sig nemlig ikke blot om nedrivning af gamle villaer i det fornemme Hunderup-kvarter. Det drejer sig også om Gerthasminde og om Møllers Villaby i Odense, og det drejer sig om dusinvis af bymiljøer i Faaborg, i Assens, i Svendborg, ja, i stort set alle de fynske byer. For i langt de fleste byer, landsbyer og bydele findes der karakteristiske bygninger eller kvarterer, som er værd at bevare. Bevares: Vores byer er ikke museer. Derfor er det ikke alle udhuse, cykelskure og parcelhuse, der partout skal bevares for eftertiden, for vores byer skal være levende og kunne udvikle sig i takt med tiden og behovet. En levende by betyder imidlertid ikke, at man som boligejer skal kunne rive bygninger ned efter forgodtbefindende. Tværtimod: I en levende by udviser man respekt for byen, for historien. For dens sjæl. De nedrivninger og nybygninger, som blev nævnt i avisen tidligere på ugen, var markante eksempler på, at det er nødvendigt at skærpe bevaringskravene i Hunderup-kvarteret. Derfor vil det være klogt at gennemføre en bevarende lokalplan i rigmandskvarteret, ligesom det vil være klogt at se på bevaringsindsatsen i andre områder i Odense og i de andre fynske byer. For vi skal have sjælen med. Også i vores byer.

Annonce