Annonce
Kultur

Snart fyldt op: Sponsorer flokkes om spillesteder i Odense

Volbeat er et af de orkestre, som hellere ser fans end sponsorer foran scenen - og det respekterer både sidstnævnte og spillestedsleder Morten Østlund. Til gengæld kan sponsorerne købe billet som alle andre.

Sponsorforeningen bag Posten og Dexter leverede 700.000 nødvendige kroner til spillestederne i 2015 - men der er snart ikke plads til flere sponsorer.

Lokale ejendomsmæglere, revisorer og andre forretningsdrivende har omfavnet det regionale spillested Posten i en grad, at spillestedsleder Morten Østlund i 2015 fik et tilskud på 700.000 kroner til investeringer til gavn for publikum.

I løbet af de seneste fire-fem år er mere end 80 virksomheder kommet med i sponsorforeningen bag Posten og Dexter og kan via deres medlemskab få gratis entré til de fleste koncerter.

- Vi sætter pris på virksomhedernes og erhvervslivets interesse, men vi er ved at nå det naturlige loft for antallet af sponsorer, siger spillestedsleder Morten Østlund.

Af den grund har han ved enkelte profilkoncerter som Saybia, Duné, Seasick Steve, Topgunn og andre topsælgere indført et begrænset antal billetter til sponsorerne. Det sker typisk 10-12 gange om året, og det er sponsorerne indforståede med.

Annonce

Nye kunder i butikken

Endnu er der ikke sagt nej til nogle, der ønsker at være sponsorer, men både Morten Østlund og bestyrelsens kasserer Poul Falck regner med, at regner med, at der er plads til omkring 100 musikinteresserede sponsorer i Odense. Og at målet nås i år.

- Mit indtryk er, at mange sponsorerer ikke bruger det privat men som et personalegode, og vi vil gerne have, at flere virksomheder bruger den nyistandsatte rocklounge ovenpå Posten til deres firmaarrangementer - eventuelt afsluttet med en koncert, siger Poul Falck.

Han mener, at mange af sponsorerne ikke ville have indløst billet til hverken Posten eller Dexter, hvis ikke netop sponsoratet inviterede dem gratis indenfor.

- På den måde sikrer vi ikke alene erhvervslivets netværk men også nye kunder i butikken, siger han.

Annonce

Adopteret fra København

Det var Poul Falck, der for godt 15 år siden opsnusede idéen på Copenhagen Jazzhouse og tog den med til Odense, hvor den fungerer i en fynsk version. I modsætning til det københavnske spillested kræves her ikke billed-id af hver enkelt. Til gengæld er der heller ikke fri bar.

Med sponsoratet følger en bar-konto på 1000 kroner, der kan forhøjes.

- For deres investering får sponsorerne deres navn på Postens hjemmeside og på tv-skærme, siger Poul Falck.

Annonce

Årets ønske: Storskærm

Sponsorforeningens hovedformål er at støtte Posten, og indtægten er steget til et niveau, hvor det ifølge Morten Østlund vil gøre ondt at undvære beløbet i budgettet.

- Vi kan lave nogle aktiviteter, vi ellers ikke kunne: Niche-ting og udvikle huset med inventar i forhold til lyd og publikum. Pengene går til noget ekstra og ikke bare ind i driftbudgettet, siger Morten Østlund.

Morten Østlund håber i 2016 at få råd til en storskærm til Postens store scene. Den koster omkring 135.000 kroner.

- Den mangler vi tit og ofte, og det er ikke til at tage ud af driftsbudgettet, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

78-årig bragede ind i Dittes bil og stak af: Så fandt hun tilfældigt bilen på deres fælles værksted

Odense

Beboere kæmper med vanvidskørsel: Påvirket bilist bragede ind i vejtræ ved legeplads

coronavirus

Sådan genåbnes der løbende for rejser: Her er de fire faser

Kerteminde

Røveri mod Circle K: Mand med Netto-pose truede med 20-25 centimeter lang kniv

Annonce