Annonce
Middelfart

Lukker tomrummet efter Fætter BR: Minikartellet gror ind i nabobutikken

Kathja Kingo (bagerst) og Liset er blevet nødt til at udvide Minikartellet med 200 kvadratmeter. Det sker, fordi kunderne har efterspurgt både ammerum, behandlerrum og aktiviteter til børn. Makkerparret håber, at den udvidede butik står klar senest i midten af oktober. Foto: Mia Harm Madsen
Hvad er der brug for i Middelfart? Det har man lyttet til hos Minikartellet, der nu udvider med 200 kvadratmeter butik, hvor der bliver plads til at tumle til babyrytmik og børneyoga, sidde en stille stund i et ammerum, modtage babybehandlinger i behandlerrummet og meget mere. Ikke mindst kommer der nu legetøj på hylderne, og det lukker et stort tomrum efter Fætter BR.

Middelfart: Minikartellet er slet ikke mini mere.

Men der kommer mere til mini og mor, når kalenderen runder oktober. Genbrugsbutikken, der er baseret på, at private lejer en reol, hvorfra de sælger deres gode, brugte sager til både mor og barn, åbnede i februar, og har haft så stor medvind, at det nu er blevet nødvendigt at udvide.

Heldigvis var der ledige butikslokaler lige inde ved siden af, hvor der tidligere var blomsterbutik, og her er der mange og store planer for, hvad der skal ske:

Amme- og tumlerum til de mindste, behandlerrum til zoneterapi, babymassage og andre behandlere, der har lyst til at leje sig ind for en dag, plads til babyrytmik og -motorik, børneyoga, mere plads til alt det tøj, der venter på at komme til salg, og ikke mindst: Legetøj.

- Vi har lyttet til vores kunder, der efterspørger legetøj. Efter Fætter BR lukkede, har vi manglet en legetøjsbutik i den her by, siger Kathja Kingo.

Derfor kommer der helt nye varer på hylderne: Legetøj til de allermindste og op.

Annonce

Hvad er din løsning?

  • Op mod 10 butiksvinduer i Middelfart står tomme. Hvordan vender vi udviklingen? Og hvilke butikker mener du, at vi skal gå efter at tiltrække til Middelfart?
  • Skriv gerne din løsning i kommentarfeltet under artiklen på Fyens.dk eller skriv til nordvest@fyens.dk.
  • I de kommende uger sætter Fyens Stiftstidende fokus på butikslivet i Middelfart. Du kan tippe os, hvis du mener, der er emner, vi bør tage op. Eller du har en konkret historie, du gerne vil dele med os - og læserne.
  • Samtidig hylder Melfar Posten butikkerne i kampagnen Byens Bedste, hvor du kan være med til at afgøre, hvilke butikker der løber med priserne. Byens Bedste slutter med en stor prisuddelingsfest 5. oktober, 2019.
  • Sæt kryds i kalenderen.

Manglede noget til de mindste

For det forretningsdrivende makkerpar har det været altafgørende, at de har lyttet til deres kunder. Det er der kommet mange initiativer ud af, og i den ombæring er Johanna Skovgaard kommet ind i billedet. Hun vil fremover tilbyde babyrytmik og -motorik i lokalerne, der først skal shines op.

- Da jeg kom til byen her for to år siden, fik vi barn nummer tre, og der var ingenting for de mindste. Der var ikke et sted at gå hen og være, fortæller Johanna Skovgaard, der i sin barsel gik og grublede over, om hun måske kunne være med til at lave tilbud for nye borgere i byen og for deres barslende mødre.

- Jeg har nu orlov fra mit arbejde som skolelærer, og i det år vil jeg forsøge at kunne komme til at leve af at tilbyde babyrytmik og - motorik, gravidsvømning og babysvømning, siger hun.

Derfor glæder også hun sig til oktober, når lokalerne til det udvidede Minikartellet gerne skulle stå klar.

På lånt tid

I den kommende måneds tid skal der bruges en del knofedt i de nye lokaler, der skal piftes op, så det bliver indbydende og lækkert.

Det bliver Liset Skov og Kathja Kingo selv, der går i gang og svinger malerpenslerne.

- Og så vores familier og venner og andre, der har lyst til at give en hånd med, siger Kathja Kingo.

Indehaverne planlægger ikke at bruge mange penge på istandsættelsen, for de er kun i lokalerne på lånt tid. Bygningen, der tidligere har huset Danbolig og Fleur, skal rives ned på et tidspunkt. I første omgang går lejeaftalen af det nye lokale på et års tid, og så afventer damerne, hvad der så skal ske.

- Vi måtte tage en chance, da vi lejede det her, for det er der ikke andre, der gør. Men vi kan ikke finde andre steder i byen, som vi kan komme i nærheden af med huslejepriser, siger Kathja Kingo.

Både hende og Liset Skov håber, der dumper en løsning ned i turbanen til dem på et tidspunkt.

- Vi har forhåbninger om at kunne blive her fortsat. Det her ligger godt, for det er tilpas midt i byen uden, at det ligger oppe i gågaden. Vores kunder har brug for at kunne parkere en barnevogn udenfor, men det ligger også godt med parkeringspladser, siger Liset Skov.

I første omgang vil de dog koncentrere sig om at få sat det nye lokale i stand med knofedt, maling og genbrugsmøbler, og så står den 450 kvadratmeter store butik klar på et tidspunkt inde i oktober.

Johanna Skovgaard vil i Minikartellet tilbyde babyrytmik og -motorik. Her er hun sammen med datteren Ea, der er 10 måneder gammel. Foto: Mia Harm Madsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Før konkurs i kemisagen: Købte båd, betalte private regninger og flyttede 11 biler over i nyt firma

Nyborg

75-årig giver et nap med i børnehaven

Leder For abonnenter

Rygeforbud på boldbaner: Hvorfor er S, V og K så vattede?

Hvis man vil nå et bestemt mål, skal man nødvendigvis lægge konkrete planer for, hvordan man kommer derhen. Ellers når man ikke frem. Derfor gør Odenses radikale rådmand, Susanne Crawley Larsen, ret i at ærgre sig over, at et politisk flertal bestående af Socialdemokratiet, Venstre og Konservative i kommunens økonomiudvalg i sidste uge nedstemte et forslag om at indføre et rygeforbud på kommunens boldbaner. For det er, som Crawley Larsen påpegede, uambitiøst at stemme forslaget ned: ”Og det flugter meget dårligt med, at vi har vedtaget den mest ambitiøse rygepolitik, hvor vi i 2025 skal have den første røgfri generation. Det kan blive svært at nå, når vi er så fodslæbende”, som hun sagde til avisen. Kommunen har en politisk vision om at få en røgfri generation i 2025 og et helt røgfrit Odense i 2030. Det er meget ambitiøse mål – ja, ligefrem overambitiøse, hvis man spørger den konservative rådmand Søren Windell. Det er imidlertid et faktum, at man er nødt til at tage meget ambitiøse initiativer, hvis man vil gøre sig håb om at indfri meget ambitiøse mål. Derfor var forslaget om tobaksfri boldbaner og et røgfrit Odense Stadion på sin plads. Og derfor var det indlysende, at Susanne Crawley Larsen i sidste uge meddelte, at hun vil fortsætte kampen mod rygningen. ”Man kommer til at høre fra mig igen”, sagde hun – og det kan man så, alt efter temperament, tage som en trussel eller et løfte. Sikkert og vist er det, at også Socialdemokratiet, Venstre, Konservative og resten af byrådet er nødt til at forholde sig til den ambitiøse – eller overambitiøse – rygemålsætning. For hvis man virkelig vil gøre Odense til en røgfri by om blot 10 år, skal man stoppe med at sniksnakke og i stedet handle. For man er nødt til at tage langt mere omfattende initiativer end blot at foreslå et banalt rygeforbud på en boldbane. Og man er nødt til at opgive den vattede holdning, som de tre store partier i byrådet har lagt for dagen i denne sag. Sagen er, at Odense ikke bliver røgfri af sig selv. Og derfor må politikerne udvise mere mod, end de tre store partier i Odenses økonomiudvalg har gjort.

Fyn

'Groft uforsvarligt': Entreprenør-ægtepar fra kemisagen på vej mod konkurskarantæne

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];