Annonce
Assens

Snakken går med det samme: Teater skaber sammenhold hos børn og unge

Kuno Ringer er instruktør ved Teatret Lirekassen. Han er godt tilfreds med antallet af deltagere ved første udgave af sommerteatret. Foto: Rasmus Vestergaard
Som noget nyt har Teatret Lirekassen afholdt sommerteater i Arena Assens. Børn og unge fra hele kommunen har kastet sig ud i lege og aktiviteter, der styrker fællesskabet og giver dem mod til at stå på en scene.

Assens: Børn og unge fra hele kommunen fik mulighed for at udfolde deres talent på teaterscenen, da Teatret Lirekassen for første gang afholdt "Sommerteater". I spidsen for projektet stod Kuno Ringer, der udover at være en del af teatrets bestyrelse også er instruktør.

- Vi er tilfredse med antallet af tilmeldte. Inden vi startede havde vi håbet på omkring 15 tilmeldinger. Vi endte på 17, da et par stykker meldte fra i sidste øjeblik, siger Kuno Ringer.

Sommerteatret var åbent for alle i alderen 6-25 år uanset erfaring. Der var plads til nybegyndere, der skulle overvinde sig selv for at stå på en scene, men også plads til dem, der havde prøvet det før.

Ifølge Kuno Ringer er teater med til at skabe sammenhold blandt deltagerne, og der gik ikke lang tid, før alle snakkede og legede med.

- Forældrene måtte nærmest skubbe børnene ind ad døren, men børnene var gode til at finde sammen og snakke med hinanden, siger Frederikke Akselbo, der er medinstruktør på Teatret Lirekassen.

Annonce

Holdoversigt for Teatret Lirekassen

Børnegruppen:

Aldersgruppe: 6-13 år.

Øvetid: Mandag kl. 17-18.30.

Sted: Jacob Gade Salen i Tobaksgaarden i Assens.

Ungdomsgruppen:

Aldersgruppe: 12-25 år.

Øvetid: Mandag kl. 19-21.

Sted: Jacob Gade Salen i Tobaksgaarden i Assens.

Afhjælper sceneskræk

Flere af deltagerne havde aldrig spillet teater eller stået på en scene før. Nogle var nervøse, mens andre var decideret sceneskræk. Men gennem lege og aktiviteter fik deltagerne mod til at stå på scenen.

En af dem var 22-årige Rikke Elise Rasmussen.

- Jeg er død-sceneskræk, men indtil videre har det været okay at øve på scenen, siger hun.

Frederikke Akselbo, der selv har spillet teater i 12 år, brænder for at introducere børn for teater.

- Det fede er, at børnene får mulighed for at te sig tosset. De får lov til at være sig selv, og på den måde mødes forskellighederne på tværs af alder her på teatret. Samtidig er både børnene og de unge åbne og gode til at hjælpe hinanden, siger hun.

Teatret Lirekassen har normale børne- og ungdomshold, og i efteråret skal der øves til juleforestillingen "Jul i den gamle landsbyskole". Holdene øver en gang om ugen i Tobaksgaarden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Danmark

Live: Syv mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Danmark

Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter politiaktion

Annonce