Annonce
Sport

Snævert nederlag sender Ehlers tæt på Stanley Cup-exit

Dilip Vishwanat/Ritzau Scanpix
Winnipeg Jets tabte det femte opgør til St. Louis og kan være ude af slutspillet på søndag.

For den danske ishockeystjerne Nikolaj Ehlers og hans klub, Winnipeg Jets, kan NHL-sæsonen være forbi allerede natten til søndag dansk tid.

Efter et nederlag på 2-3 i femte kamp mod St. Louis Blues er Winnipeg under maksimalt pres i første playoffrunde i kampen om Stanley Cup-trofæet.

Det hold, der først når fire sejre, avancerer til næste runde, og da Winnipeg nu er bagud 2-3 i kampe, kan Ehlers og holdkammeraterne ikke tåle flere nederlag.

Winnipeg indledte serien med to nederlag foran eget publikum, men så ud til at være kommet tilbage på sporet ved at vinde de to næste opgør i St. Louis.

Da de to hold natten til fredag på ny tørnede sammen i Winnipeg, kom hjemmeholdet glimrende fra start og førte 2-0 efter 13 minutter.

Det var stadig stillingen efter anden periode, men halvandet minut inde i sidste periode reducerede Ryan O'Reilly til 1-2. Det mål vækkede gæsterne fra Missouri, som satte en heftig slutspurt ind.

Brayden Schenn fik udlignet til 2-2, og blot 15 sekunder før afslutningen på den ordinære kamp scorede Jaden Schwartz sejrsmålet for St. Louis.

Lidt usædvanligt har udeholdet vundet de fem første kampe i serien, og Winnipeg-spillerne må håbe, at den stime fortsætter i kamp seks i St. Louis.

Ellers venter der en lidt for tidlig sommerferie lige om hjørnet.

Den regerende Stanley Cup-vinder, Washington Capitals, tabte for anden kamp i træk på udebane til Carolina Hurricanes.

Carolina vandt 2-1 i en kamp, hvor danske Lars Eller blev noteret for en assist til Washingtons enlige scoring, der blev sat ind af Alexander Ovechkin.

De to klubber har nu vundet to kampe hver i serien.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Odense

Johnny Cash i Sanderum

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce