Annonce
112

Smykker og kontanter stjålet - to indbrud i Rudkøbing

Smykker og kontanter er blandt udbyttet efter to indbrud i Rudkøbing. Arkivfoto: Michael Bager
Smykker og kontanter er blandt udbyttet efter yderligere to indbrud i Rudkøbing, oplyser Fyns Politi

Torsdag modtog Fyns Politi anmeldelser om indbrud på to adresser i Rudkøbing. På Garverstrædet er et køkkenvindue brudt op med et koben, hvorefter der har været udbudende gæst(er) rundt i hele ejendommen. Udbyttet blev udover en rød pung også en Eastpack-rygsæk, nogle højtalere og smykker.

Andetsteds i Skindhandlerparken har der mellem tirsdag og torsdag i denne uge været indbrud i en lejlighed. Tyven eller tyvene kom ind via soveværelsesvinduet og har herefter gennemrodet skabe og skuffer. Udbyttet blev blandt andet kontanter, men endnu er der ikke noget fuldt overblik, fremgår det af døgnrapporten.

Indbrudene ligner nogle, der er begået på adresser i nærheden og anmeldt tidligere på ugen. Umiddelbart har politiet dog ikke kunnet kæde indbrudene sammen, men det er noget man kigger på. Det er heller ikke lykkedes at sikre nogle spor fra de senest anmeldte indbrud, oplyser Fyns Politi.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Skal vi flette vore ...

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce