Annonce
Livsstil

Smykkeboom til mænd

Mænd med styr på moden bærer gerne masser af markante smykker.

Festmode: For blot nogle år siden var det næsten uhørt, at mænd bar mere end en tynd halskæde og en ring eller to. Det er helt anderledes i dag.

Gaveidé:Herresmykker skal i dag ikke længere være diskrete, men have en udtalt signalværdi og det betyder, at det i højere grad er de farverige og til tider lidt store smykker, der sælger bedst til mændene.

Filmstjerner og popsangere har været frontløbere og nu er stilen blevet hvermandseje. Gedigne herreringe trives side om side med perlearmbånd og læderarmbånd, der snildt går sammen med forskellige velgørenhedsarmbånd og de armbånd, man får på for en kort bemærkning, når man tager til for eksempel festival. Halskæder - eksempelvis med kors - er populære herresmykker, der gerne mikes med andre smykke-signal-sendere.

Også pigernes smykker må gerne være stå store, at de kan ses og ringe af flere slags og forskellige ædle metaller bruges side om side og flere af forskellig slags på fingrene. Alsidigheden er også til stede i både armbånd og halskæder, der med held mikses uanset stil og sender signal om personlighed og kreativitet.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce