Annonce
Faaborg-Midtfyn

Smuk renovering: Ryslinges stationsbygning indstillet til pris

Stationsbygningen, som den ser ud i dag. Privatfoto

Den gamle stationsbygning i Ryslinge er med i kampen om at vinde RENOVER prisen 2018. Vinderen modtager en pris på 100.000 kr.

Ryslinge: Den gamle stationsbygning i Ryslinge var meget medtaget af de mange år som byens livsnerve. Nu er den blevet renoveret og fremstår nu som et stykke bevaringsværdig kulturhistorie midt i den tidligere stationsby.

Selvom jernbanestationen er blevet renoveret, er stationsbygningens lange historie stadig tydelig at fornemme. De gamle udhæng er blevet genskabt, og de runde stik over vinduerne er blevet genopført. Fra huset er der udført fem høje døre ud til de gamle perroner, hvor der nu er anlagt haverum. Det gamle pakhus er omdannet til garager, og der er tilbygget et nyt orangeri. Den gamle stationsbygning har fået nyt liv som moderne familiehjem og er nu sikret overlevelse i mange år frem.

Terrasse skal der til. Privatfoto
Annonce

De gode eksempler skal frem i lyset

Renoveringen af den gamle stationsbygning i Ryslinge er med i kampen om at vinde Renover-prisen, der hvert år kårer Danmarks bedste renoveringsprojekt. Udover æren af at kunne kalde sit projekt for Danmarks bedste renoveringsprojekt, modtager vinderen også en check på 100.000 kr. Renoveringen af jernbanestationen er indstillet i samarbejde med Danske Boligarkitekter.

Haven er forsynet med orangeri. Privatfoto
Annonce

Seks år i streg

Det er sjette år i træk, at Renover-prisen skal uddeles til et renoveringsprojekt i særklasse:

- Den eksisterende bygningsmasse repræsenterer store samfundsværdier - økonomisk, kulturelt og historisk. Derfor er det også virkelig positivt, når så mange af byggebranchens ildsjæle lægger deres faglig stolthed og innovationskraft i at renovere og ombygge huse, så de får nyt liv og bliver mere bæredygtige. Jeg ser meget frem til at følge med i, hvilke projekter der bliver nomineret til dette års RENOVER pris, siger Realdanias filantropidirektør, Anne Skovbro.

Renoveringsprojekter kan indstilles indtil d. 1. marts på www.renover.dk. Kort efter tidsfristen vurderer nomineringsudvalget alle de indstillede projekter og beslutter, hvilke projekter der skal nomineres til prisen. Vinderen kåres ved en prisfest i København i august 2018. /EXP

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Mai-Britt skal ikke længere holde vejret af nervøsitet: To år efter politiker-løfte er vakkelvornt vippeleje omsider blevet fikset

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Frygteligt, grotesk og helt vanvittigt: Folketinget kræves på banen i sag om 'betongulv' i skovbund

Fyn For abonnenter

Nyborg-rektor kæmper for opholdstilladelse til syrisk elev: - Jeg tror på Aya, når hun siger, hun er i fare

Annonce