Annonce
Assens

Smuk, men ikke smukkest

Bygningskultur Danmark starter en onlinekonkurrence om Danmarks smukkeste præstegård. 15 præstegårde er udvalgt - de fire fra Fyn. Konkurrence løber måneden ud. Baggrunden for konkurrencen er et ønske om at gøre opmærksom på en truet kulturarv - i det en del menighedsråd har ønsker om at sælge præstegårdene fra eller rive dem ned. Kerte Præstegård er med i konkurrencen.

Kerte Præstegaard fik en 10. plads i konkurrencen om Danmarks smukkeste præstegaard

Kerte: Onlineafstemningen om Danmarks Smukkeste Præstegaard er slut.

Og det blev ikke Kerte Præstegaard, som var langt fra en "podieplacering".

Flest stemmer fik Moseby Præstegaard på Falster, næstflest Kølstrup Præstegaard ved Kerteminde, mens tredjepladsen gik til Vive Præstegaard ved Hadsund.

Kerte Præstegaard kom ind på 10. pladsen.

Bygningskultur Danmark stod bag afstemningen, hvor 15 præstegårde var nomineret.

Bygningskultur Danmark afholdt konkurrencen for at sætte fokus på præstegårdene, fordi der i den seneste tid er søgt og givet tilladelse til nedrivning af flere bevaringsværdige præstegårde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Annonce