Annonce
Kerteminde

Coronaudbrud rammer børnehave: Lukket ned indtil onsdag

Børnehuset i Marslev er foreløbigt lukket ned indtil onsdag, hvorefter børnene kan vende tilbage efter testning for coronavirus. Arkivfoto: Lasse Hansen
I den seneste uge har Kerteminde oplevet en markant stigning i coronasmitten. 37 tilfælde af coronavirus har ramt kommunen.
Annonce

Opdateret 1. december klokken 14:05 med incidenstallet for tirsdag

Marslev: Tirsdagens corona-tal fra Statens Serum Institut viser, at smittetrykket i Kerteminde Kommune er steget.

Incidenstallet, tilfælde per 100.000 indbyggere, er på 155,8 , og det betyder, at der har været 37 tilfælde af coronavirus den seneste uge. Det er en markant stigning fra i fredags den 27.  november, hvor kommunen havde et incidenstal på 96,8. Den dag havde der været 23 tilfælde på syv dage.

Anders Bjældager, kommunaldirektør i Kerteminde Kommune, fortæller, at situationen har udviklet sig, så flere nedlukninger er iværksat.

- Grundlæggende er billedet det samme, som det var i fredags, hvor vi ser smitte blandt børn og deres forældre. Vi kan også se, at vi er ramt på en del skoler og dagtilbud, hvor vi har lavet mindre eller større nedlukninger.

Han tilføjer, at det drejer sig om en lokal børnehave, der er lukket ned.

- I Marslev har vi lukket børnehavedelen ned og enkelte dele af skolen. Vi har tiltag, der rammer ind i den her gruppe. Vi har af samme grund valgt at få testbiler ud. Der er testbiler i dag (tirsdag, red.) og i morgen (onsdag, red.) i to af vores byer, siger Anders Bjældager.

Det mobile testcenter vil tirsdag være ved Kerteminde Idrætscenter i tidsrummet frem til klokken 16, mens Ambulance SYD kommer med deres testkit til Langeskov Idrætscenter i morgen mellem klokken 9 og 16.


I Marslev har vi lukket børnehavedelen ned og enkelte dele af skolen

Anders Bjældager, kommunaldirektør i Kerteminde Kommune


Annonce

Fire tilfælde i børnehuset

Kommunaldirektøren peger på, at de mobile testcentre skal være med til at hjælpe de pårørende til børnene, så de hurtigt kan vende tilbage til hverdagen.

- Grunden til, at vi får testbiler ud nu er - udover at sikre test til borgere, også for at give muligheder for, at forældre, børn og søskende, som ikke har symptomer, kan få lavet hurtige tests på fjerde og sjette dag. Det er vigtige tidspunkter i forhold til at få afklaret, om barnet kan komme tilbage i skole eller dagtilbud, siger Anders Bjældager.

Samtidig har det mobile testcenter mulighed for at opspore smitte blandt borgere, som har coronavirus uden at udvise symptomer.

Ved Marslev Børnehus og Skole er der indtil nu konstateret fire tilfælde af corona, og det betyder, at børnehaven er lukket ned indtil onsdag. Herefter kan børnene løbende vende tilbage efter test.

Anders Bjældager konstaterer, at der er tale om et corona-udbrud i Marslev.

- Når vi oplever flere tilfælde på én matrikel inden for kort tid, opfatter man det som et smitteudbrud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Kostråd – ikke klimaråd

Odense Håndbold For abonnenter

Nu med flere billeder fra dramaet: Førte med fem mål elleve minutter før tid - Odense Håndbold tæt på at slå legendarisk hold

Middelfart

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Annonce