Annonce
Middelfart

Smittetrykket stiger i Middelfart: Nu indføres restriktioner for besøg på plejehjemmene

En stigning i smittetrykket i Middelfart Kommune har ført til, at der fra 4. december indføres besøgsrestriktioner på plejehjemmene. Arkivfoto: Mia Harm Madsen
Restriktionerne gælder for alle kommunale og private plejehjem og træder i kraft fra 4. december og varer indtil smitten falder og er stabiliseret.
Annonce

Nordvestfyn: Styrelsen for Patientsikkerhed har meddelt Middelfart Kommune, at der fra 4. december skal indføres restriktioner på plejehjemmene i kommunen.

Det skriver Middelfart Kommune i en pressemeddelelse.

Den seneste uge har der været mere en 90 smittede per 100.000 indbyggere i Middelfart Kommune, og det er den stigning i smittetrykket, der er baggrunden for de nye restriktioner.

Restriktionerne betyder, at det kun er den nærmeste pårørende, der må komme uanmeldt på besøg i beboerens egen bolig. Den nærmeste pårørende vil være den samme person, så længe påbuddet varer. Andre pårørende, dog maksimalt to ad gangen, må gerne besøge beboeren, men i så fald skal det foregå udendørs eller i et besøgsrum, og plejehjemmet skal have telefonisk besked på forhånd. På plejehjem uden besøgsrum er der opstillet pavillioner med julelys til formålet. Plejehjemsbeboerne må gerne tage væk fra plejehjemmet for at deltage i familieaktiviteter.

Annonce

Smitten skal stabiliseres

Påbuddet gælder både kommunale og private plejehjem samt kommunens midlertidige pladser og varer indtil smitten falder igen og har været stabil i en periode, oplyses det i pressemeddelelsen. Her understreger social- og sundhedsdirektør Irene Ravn Rossavik også vigtigheden af, at både kommunens personale og borgerne gør, hvad de kan for at bremse for smittespredningen.

- Vi står i begyndelse af julemåneden, og det her bliver hårdt for vores ældre og deres pårørende. Alle vores dygtige medarbejdere og ledere, vil gøre alt, hvad de kan, for at vi kommer godt igennem julen. De gør, hvad de kan, for at håndtere de ekstra opgaver med booking af besøg samt rengøring af besøgsrum imellem hvert besøg - oven i en i forvejen travl corona-hverdag, skriver hun i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Restriktionerne gælder, indtil smitten falder, så det er vigtigt, at alle i Middelfart Kommune står sammen og i fællesskab gør alt, vi kan for at få smittetrykket ned, så vi igen kan få besøg på plejehjemmene.

Middelfart Kommune har orienteret de pårørende om de nye restriktioner, og plejepersonalet står til rådighed for opklarende information om de nye retningslinjer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Kostråd – ikke klimaråd

Odense Håndbold For abonnenter

Nu med flere billeder fra dramaet: Førte med fem mål elleve minutter før tid - Odense Håndbold tæt på at slå legendarisk hold

Middelfart

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Annonce