Annonce
Kerteminde

Smittetallet tager endnu et dyk i Fyns corona-hotspot: Testbiler på vej til Langeskov og Munkebo

Mathias Søndergaard var én af dem, der i tirsdags tog turen til Kerteminde Idrætscenter for at blive testet. Her er han med sin datter Andrea på ni måneder. Arkivfoto: Helle Kryger
Smittetrykket i Kerteminde falder stadig. Onsdag var det på 76, og torsdag er tallet nede på 59.
Annonce

Nordøstfyn: Torsdag er der registreret 14 smittetilfælde i Kerteminde Kommune inden for de seneste syv dage. Det betyder et fald i incidenstallet. Det er nu på 59.

Incidenstallet dækker over smittetilfælde per 100.000 indbyggere. Da tallet fortsat er højt, er det stadig noget, som Kerteminde Kommune tager alvorligt, fortæller konstitueret kommunaldirektør, Anders Bjældager.

- Vi skal jo selvfølgeligt helst ned under et incidenstal på 20, men vi kan i hvert fald konstatere, at borgerne har fået stoppet, at smitten spreder sig i det offentlige rum. Det var jo den bekymring, vi havde, understreger han.

Når incidenstallet kommer under 20, betyder det, at kommunen ikke længere ligger på den særlige observationsliste.

Faaborg-Midtfyn Kommune og Odense Kommune har også stadig et incidenstal over 20. I Faaborg-Midtfyn er tallet torsdag på 33, og i Odense er det 45.

Annonce

Mød op til test

Tirsdag var der mange, der mødte op i Kerteminde Idrætscenter, da en testbil lagde vejen forbi for at foretage podning for Covid-19.


Vi skal jo selvfølgeligt helst ned under et incidenstal på 20, men vi kan i hvert fald konstatere, at borgerne har fået stoppet, at smitten spreder sig i det offentlige rum.

Anders Bjældager, konstitueret kommunaldirektør i Kerteminde Kommune


Nu laver Kerteminde Kommune samme arrangement i Langeskov og Munkebo.

Lørdag 3. oktober kommer der en testbil fra Ambulance Syd til Langeskov Idrætscenter og Munkebo Idrætscenter, og her er det muligt at dukke op og blive testet fra klokken 9 til 16.

Det er vigtigt at understrege, at selv om bilerne kan teste mange, kan de ikke teste alle. Derfor bør man overveje om, det er nødvendigt at blive testet. Folk med symptomer skal derfor ikke møde op, men i stedet kontakte egen læge, der skal lave en henvisning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frank Jensen: - Man kan opfatte, at min glæde bliver for overvældende

Annonce