Annonce
Nyborg

Smittetallet stiger: Nye stramninger for besøg på plejecentre

Det høje smittetryk i Nyborg fører nu til stramninger af reglerne for pårørendes besøg på kommunens plejecentre. Foto: Carsten Olsen
I den kommende tid må beboerne på kommunens plejecentre kun få besøg af én og samme person. I hvert fald, hvis det skal foregå indendørs. Det sker som konsekvens af det forhøjede smittetryk i Nyborg.

Nyborg: De har prøvet det før, beboerne og de pårørende på kommunens plejecentre. Og nu er tiden igen kommet til at stramme op på reglerne for besøg udefra.

Det sker som en konsekvens af det øgede smittetryk i kommunen, oplyser ældre- og sundhedschef Mette Bill Ladegaard til Fyens Stiftstidende.

- Faktisk har smittetrykket i kommunen aldrig været højere. Derfor er vi blevet kontaktet af styrelsen med et påbud til kommunalbestyrelsen, som vi er i fuld gang med at sætte i værk, siger hun.

Annonce

Stramningerne betyder blandt andet, at besøg i udgangspunktet skal foregår på de udendørs arealer.

- Men det indbyder årstiden ikke ligefrem til. Derudover må hver beboer vælge én pårørende, som må komme på besøg indendørs. Det kan være en ægtefælle, et barn eller en tredje. Det er helt op til den enkelte. Men er der tale om en borger i en kritisk situation, altså hvis personen er meget syg eller ligefrem døende, så må man gerne komme på besøg ligesom sidst. Her gælder altså ikke de samme begrænsninger. Det skal dog naturligvis ske efter aftale med institutionslederen, forklarer hun.


Faktisk har smittetrykket i kommunen aldrig været højere. Derfor er vi blevet kontaktet af styrelsen med et påbud til kommunalbestyrelsen, som vi er i fuld gang med at sætte i værk.

Mette Bill Ladegaard, ældre- og sundhedschef i Nyborg Kommune


De nye restriktioner træder i princippet i kraft med det samme, men ifølge Mette Bill Ladegaard vil der i praksis være en kort overgangsperiode, fordi man lige skal nå at orientere både ansatte, beboere og pårørende.

- Vi har med andre ord brug for lidt tid til at forberede det, men jeg forventer, at vi kan være klar hen over weekenden, siger hun.

Stramningerne gælder foreløbig frem til og med den 23. november. Ud over samtlige plejecentre er også aflastningspladserne i Tårnparken og Jernbanebo omfattet af de nye regler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce