Annonce
Faaborg-Midtfyn

Smittetallet stiger fortsat: Faaborg-Midtfyn er ildrød

To testbiler var fredag ved rådhuset i Ringe for at teste borgerne for covid-19. Antallet af borgere, der er smittet med corona steg igen fredag. Foto: Sandra Goldek
Flere og flere i Faaborg-Midtfyn bliver konstateret smittet med covid-19.
Annonce

Faaborg-Midtfyn: Det går fortsat den forkerte vej med smitten i Faaborg-Midtfyn Kommune. Antallet af coronatilfælde stiger nemlig fortsat. Det viser fredagens tal fra Statens Serum Institut.

I løbet af de seneste syv dage er 33 borgere i Faaborg-Midtfyn blevet konstateret smittet.

Faaborg-Midtfyn er derfor den kommune på Fyn, som i øjeblikket har det højeste smittetryk. Torsdag var det såkaldte incidenstal i Faaborg-Midtfyn på 52,5. Det er fredag steget til hele 64,1.

Tallet viser, hvor mange der er smittet med coronavirus per 100.000 borgere.

Faaborg-Midtfyn Kommune ligger således langt højere på sundhedsmyndighedernes såkaldte bekymringsliste end Odense Kommune, som de seneste dage har oplevet et fald i antallet af smittede. Incidenstallet i Odense ligger fredag på 48,0.

Annonce

Testbiler på tur

Siden det store udbrud på bostedet for udviklingshæmmede, Seniorcenter Egebo i Kværndrup, onsdag har flere af regionens mobile testenheder, altså coronatestbilerne, befundet sig i kommunen.

Torsdag var de til stede i Kværndrup og på Øhavsskolen i Faaborg, hvor flere hundrede er blevet testet. Det samme gælder fredag, hvor bilerne har testet borgere i Årslev og i Ringe.

Køen var lang, da to mobile testenheder holdt ved rådhuset i Ringe. Foto: Sandra Goldek

Lørdag er der igen mulighed for at blive testet i Faaborg. Her holder bilen ved Faaborg Havnebadet (Chr. D. IXs Vej 12) i tidsrummet 9-17. Alle borgere fra 12 år og op kan blive testet. Alle med tydelige symptomer på covid-19 (fx feber, hoste, træthed, ondt i halsen) skal dog testes i Region Syddanmarks testcentre, ligesom børn under 12 år skal testes der. Husk sundhedskort på den person, der skal testes.

Det er Region Syddanmark, som fra dag til dag beslutter, hvor det giver bedst mening at sende testbilerne hen.

To testbiler var fredag ved rådhuset i Ringe for at teste borgerne for covid-19. Antallet af borgere, der er smittet med corona, steg igen fredag. Foto: Sandra Goldek
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Udmelding på pressemøde om coronaudbruddet i Vollsmose: Massivt flere test og flere muligheder for isolation af syge i bydelen

Odense

Statsminister opfordrer til at flere Vollsmose-borgere lader sig teste: Borgmester holder til pressemøde om corona-situationen i bydelen

Odense

Smittetallene i Vollsmose stiger igen i dag: Moské lukker og vil hjælpe med at bekæmpe corona

Annonce