Annonce
Faaborg-Midtfyn

Smittetallet nu stabilt i Faaborg-Midtfyn: Elever tilbage i skole, plejehjem lukkes for besøg

Der er testet yderligere to smittede i Faaborg-Midtfyn siden søndag, og nu forventes det, at plejehjemmene lukkes for besøg. Arkivfoto: Sandra Goldek
To nye smittede siden søndag får incidenstallet til at holde sig på niveau. Yderligere en elev er smittet på Øhavsskolen, men klasserne møder ind tirsdag morgen. I Kværndrup kom eleverne tilbage mandag

Faaborg-Midtfyn: Det alt for høje incidenstal i Faaborg-Midtfyn har nu stabiliseret på 81,5, det samme som søndag, og det er godt nyt, efter det er gået lidt for stærkt de seneste dage.


Jeg vil ikke blive overrasket, hvis vi ser en svag stigning de kommende dage, fordi vi har konstateret covid-19 på flere skoler, men det ser også ud til, at vi har styr på smittekæderne.

Siggi W. Kristoffersen, vicekommunaldirektør, Faaborg-Midtfyn


Det konstaterer vicekommunaldirektør Siggi W. Kristoffersen.

- Tallet ligger på samme niveau som søndag, selv om vi har to nye smittede, forklarer han.

Incidenstallet er en faktor for, hvor mange borgere pr. 100.000 indbyggere, der er smittet i løbet af en uge. For otte dage siden blev to borgere konstateret smittet, men de er ude af statistikken nu, hvor der så er kommet to til mellem søndag og mandag.

- Jeg vil ikke blive overrasket, hvis vi ser en svag stigning de kommende dage, fordi vi har konstateret covid-19 på flere skoler, men det ser også ud til, at vi har styr på smittekæderne, så jeg har en forventning om, at tallet snart vil bevæge sig ned igen. Vores personale og borgerne i almindelighed har stor fokus på situationen og de nødvendige forholdsregler, mener vicekommunaldirektøren.

Annonce

Plejehjem lukkes for besøg

Faaborg-Midtfyns tal er under stor bevågenhed fra Styrelsen for Patientsikkerhed, der i løbet af dagen ventes at give Faaborg-Midtfyn påbud om at lukke for besøg på plejecentrene, ligesom det er sket i række andre kommuner med for høje incidenstal.

Det er ganske enkelt livsfarligt at få sat gang i en smittekæde hos plejehjemsbeboere, så de ældre må kun under helt særlige omstændigheder få besøg, formentlig frem til 1. oktober.

Et af de nye tilfælde siden søndag er konstateret hos en i forvejen hjemsendt elev fra 7. klasse på Øhavsskolen i Faaborg. Her var der i løbet af sidste uge i alt fem positive covid-19-tests, nemlig hos fire andre elever fra samme årgang samt en lærer. Nu er en sjette altså ramt.

Annonce

Kontrol over smitte på Øhavsskolen

Men situationen på Øhavsskolen er nu under kontrol, og der er ikke fundet anledning til yderligere smittesporing på skolen, så skoleleder Henrik Andersen har netop orienteret forældrene om, at undervisning på skolen genoptages for alle klassestrin tirsdag morgen.

Eleverne i 7., 9., og 10. klasse har ellers været sendt hjem til fjernundervisning.

De smittede elever skal naturligvis gennem en karantæneperiode, før de kan møde ind igen.

- Alle med symptomer, eller bekymring for at være smittet med covid-19, skal stadig blive hjemme og blive testet. Giv ledelsen besked hurtigst muligt, hvis dit barn testes positivt for covid-19, så vi sammen kan tage de nødvendige forholdsregler, få lavet den nødvendige smitteopsporing og bryde smittekæden, lyder opfordringen fra Henrik Andersen.

Annonce

Eleverne er mødt ind i Kværndrup

Eleverne på Tre Ege Skolens afdeling i Kværndrup vendte allerede mandag morgen tilbage til skolen efter en uge med fjernundervisning.

Det skete, efter at alle ansatte nu er blevet testet negative to gange, oplyser skoleleder Hanne Rygaard.

- De har været gennem den helt store tur, og ingen af dem har været testet positive, så det er én medarbejder, det drejer sig om, siger Hanne Rygaard.

Medarbejderen, der for en uge siden blev testet positiv, havde været i nær kontakt med indskolingsbørn, lærere samt med en mindre gruppe børnehavebørn, og det fik skolelederen til at sende alle hjem - også eleverne i 4.-6. klasse, da der ikke var tilstrækkeligt med personale tilbage til at undervise dem.

- Med testresultaterne kunne vi i går (søndag, red.) melde ud, at vi kunne starte op igen, og det er rigtig fint og en meget stor lettelse, bemærker skolelederen.

Kværndrup Boldklub lukkede ned i kølvandet på smittetilfældet, da den pågældende medarbejder på skolen var fodboldtræner i klubben. Fodboldbanerne er igen lukket op for boldspil, lyder det på klubbens Facebookside, og aktiviteterne er også vendt tilbage i byens hal, der også har været lukket i den seneste uge.

Mandag morgen mødte eleverne igen på Tre Ege Skolen i Kværndrup. Arkivfoto: Hardy Hounsgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Johnson & Johnson genoptager vaccine-udrulning i Europa

Annonce