Annonce
Middelfart

Smittetallet på Nordvestfyn stiger fortsat: Kommunen opfordrer til at bevare roen og se situationen an

Der er nu omkring 28 smittede per 100.000 indbyggere i Middelfart Kommune. Foto: Mia Harm Madsen
Annonce

Nordvestfyn: Onsdag nåede Middelfart Kommune op på 20.6 nye smittede per 100.000 indbyggere og fik derfor lige akkurat en plads på myndighedernes bekymringsliste.

Sundhedschef Jeanette Rokbøl fortalte til avisen, at hun ikke var alvorligt bekymret, da tre af de smittede ville overgå til at være raske torsdag.

Det har dog ikke ført til, at Middelfart Kommune er røget af den røde liste. Torsdag nåede tallet nemlig op på omkring 28 nye smittede per 100.000 indbyggere.

Jeanette Rokbøl opfordrer stadig til, at man bevarer roen, da situationen hurtigt ændrer sig. Hun kobler samtidig de stigende smittetal til, at nabokommunen, Fredericia Kommune, er forholdsvis hårdt ramt.

- Vi har godt lidt kunnet vide, at det her ville komme fra Fredericia, og jeg håber, at vi, når Fredericia falder lidt til ro, også falder til ro igen, siger Jeanette Rokbøl.

Hun er heller ikke blevet kontaktet af sundhedsmyndighederne for at snakke smittetallene og eventuelle ekstra restriktioner igennem, og det tager hun som et tegn på, at situationen er under kontrol.

- Men hvis det er steget yderligere i morgen, tager jeg min telefon og ringer til styrelsen og siger "hvad gør vi så?", siger Jeanette Rokbøl, der desuden ikke er bekendt med, at der er smittede på eksempelvis institutioner eller plejecentre.

Hun opfordrer alle til fortsat at overholde retningslinjerne for afstand og hygiejne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Fra sexchikane til alderschikane

CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Kerteminde For abonnenter

Lego-ejer har hyret 50 lokale håndværkere til restaurering af Skovsbo Gods: Udføres som i gamle dage

Annonce