Annonce
Assens

'Smittetal går den forkerte vej' i kommunen: Børnehavebarn smittet - hele daginstitutionen er lukket ned

Det går den forkerte vej med smittetallet i Assens Kommune, men der er dog et stykke vej til, at der kan blive tale om lokale nedlukninger. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Skallebølle: Børnehaven Bøllehuset i Skallebølle er blevet lukket ned, efter et barn er blevet  konstateret positiv med covid-19.

Det oplyser Assens Kommune i en pressemeddelelse. Kommunen har været i dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed, og alle børnene og personalet i daginstitutionen er sendt hjem for at blive testet.

Børnene og personalet skal testes fredag og søndag, og hvis alle får en negativ test, så kan børnehaven åbne igen, oplyser kommunen.

Annonce

Birgitte Lærke Buur, leder af dagtilbuddene i Vissenbjerg-området, fortæller, at nedlukningen foregik i god ro og orden.

- Det har været stille og roligt, siger lederen, der nævner, at børnehaven rummer 45 børn, som nu altså først kan komme i børnehave igen tidligst på mandag.

- Går den forkerte vej

Enkelte af børnene nåede at blive afleveret, men måtte efterfølgende hentes af forældrene.

- Det er foregået fuldstændig udramatisk. Barnet (der er smittet med covid-19, red.) har heller ikke symptomer, siger Birgitte Lærke Buur.

Assens Kommune oplyser på sin facebookside, at man for tiden oplever en stødt stigende smittekurve.

- Smittetal går den forkerte vej, konstaterer kommunen.

- På trods af, at den gradvise genåbning af samfundet nu er i gang, så kan dele af eller hele vores kommune risikere at skulle lukke ned igen, hvis smittetallet bliver for højt. Det skal vi naturligvis gøre alt for at undgå, advarer kommunen, der opfordrer til, at vi "knækker smittekurven".

Assens Kommune beskriver, at smittetallet sidste onsdag lå på otte bekræftede tilfælde. Det gav et incidenstal på 20. Mens smittetallet torsdag lå på 27 (ud af 6.580 testede). Det giver et incidenstal på 66.

Staten har for få dage siden indført en ny model for lokale nedlukninger, der betyder, at hvis  incidenstallet stiger til over 200 pr. 100.000 indbyggere i en kommune, så træder lokale nedlukninger automatisk i kraft.

Smitten i kommunen har igennem hele pandemien ligget forholdsvist lavt. Ifølge Statens Serum Institut har der til og med torsdag været 697 bekræftede tilfælde i Assens Kommune siden 27. januar 2020 - ud af 240.330 bekræftede tilfælde i hele landet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense Håndbold For abonnenter

Eks-landsholdsspiller før Odenses semifinalebrag: - Jeg havde drømt om en større rolle

Annonce