Annonce
Assens

Smittetal: Assens topper listen på hele Fyn - og kommunens krisestab er samlet

Mundbind. Arkivfoto: Martin Kloster

Assens: Det er de senere dage gået den forkerte vej med smittetallet i Assens Kommune. Og nu er tallet uheldigvis det højeste på Fyn.

Torsdag eftermiddag var det på 109,9, ifølge Statens Serum Instituts nyeste tal. Og 45 bekræftede smittede indenfor de sidste syv dage. Det skal der handles på, fortæller Michael Bjørn, der er direktør for Social og Sundhed i Assens Kommune.

- Du kan tro, at vi har gang i et eller andet. Vi har møde her i eftermiddag i vores krisestab, og vi har haft møder med Styrelsen for Patientsikkerhed. Vi er i gang med en handleplan, fortæller Michael Bjørn, der p.t. ikke kan sige mere om, hvad den går ud på.

Annonce

Men han regner med, der kan meldes mere ud senere på torsdagen.

Fredag i sidste uge lå smittetallet i Assens Kommune på 27 med et et såkaldt incidenstal på 66 (smittede pr. 100.000 borgere). Over weekenden steg incidenstallet til 86, men faldt dog igen til, at der mandag var 33 borgere, der var smittet, og et incidenstal på 80,6. Det er så siden steget til 109,0.

Der er flest smittede i Turup Sogn.

Michael Bjørn er direktør for Social og Sundhed i Assens Kommune. Foto: Kasper Orthmann Andersen/Assens Kommune

Disse kriterier skal være opfyldt for, at et sogn bliver lukket ned

  • Der er mere end 400 smittede pr. 100.000 borgere.
  • Der er 20 eller flere smittetilfælde i alt de sidste syv dage.
  • Positivprocenten er på 2 procent eller mere de seneste syv dage.

Overstiger incidensen i en kommune 200, er byrådet forpligtet til at lukke skoler og institutioner, oplyser Sundhedsministeriet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Efter fire år i kørestol har Johnny fået nok af Middelfart Kommune: Nu stiller han op til byrådet - og han har kun én mærkesag

Annonce