Annonce
Middelfart

Smitten stiger i Middelfart Kommune, men sundhedschefen er fortrøstningsfuld

Med 42 nye smittede i Middelfart Kommune er kommunen Danmarks 10. mindst corona-ramte kommune på landsplan - og 6. mindst ramte fynske kommune. Foto: Mia Harm Madsen
I løbet af den sidste uge er det lokale antal af coronasmittede i Middelfart Kommune steget med 42 nye bekræftede tilfælde. Sundhedschef Jeanette Rokbøl er dog fortrøstningsfuld.
Annonce

Nordvestfyn: Hen over de sidste syv dage har antallet af smittede med corona været stødt stigende med 42 nye bekræftede tilfælde i Middelfart Kommune. Noget, som sundhedschef Jeanette Rokbøl forudså, ville ske, da de omkringliggende kommuners antal af smittede begyndte at stige.

- Vi er i en kurve, hvor antallet af smittede går op af. Både regionalt og på landsplan. Så det er ingen overraskelse, at Middelfart Kommunes antal af smittede med corona også stiger, fortæller sundhedschefen i Middelfart Kommune.

- Det er måske lidt naivt, men jeg havde ellers håbet, at vi på mirakuløs vis kunne fortsætte med at have et lavt og stabilt antal smittede, tilføjer hun.

Annonce

Ingen konkret forklaring

Trods det stigende antal smittede kan Jeanette Rokbøl dog ikke give en konkret forklaring på, hvorfor smitten netop er steget i løbet af de sidste dage. Hun pointerer, at Middelfart Kommunes sundhedsafdeling har gjort sig mange observationer, men at der ikke virker til at være nogen specifik årsag til den stigende smitte i Middelfart Kommune. Sundhedschefen er dog fortrøstningsfuld, da der ifølge hende ikke er nogen tendens på superspredere i kommunen samt at flere og flere af kommunens borgere er blevet testet.

- Når man tester flere, finder man også flere smittede, siger hun.

- Vi ser, at der er en del af de smittede, som har så milde symptomer, at de faktisk ikke ved, at de er smittet. Vi ser også, at det er i husstandene, man smitter hinanden, tilføjer sundhedschefen.

Derudover oplever Jeanette Rokbøl også, at kommunens borgere forsøger at gøre deres bedste for at holde afstand og spritte af.

Corona i Middelfart

Siden den 27. januar 2020 er 19.445 borgere i Middelfart Kommune blevet testet. Siden fredag den 27. november er 2.094 borgere blevet testet.

Siden slutningen af januar ligger det totale antal af smittede i Middelfart Kommune på 234.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Så konservativ, at det gør noget: Populær minister er ikke kandidat til CDU-formandspost, men fremtidens mand i tysk politik

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Sport

Værsgo til VIP-menu hjemme foran husaltret - Odense Håndbold-sponsorerne kan hente take-away gallamenu før søndagens storkamp

Annonce