Annonce
Sydfyn

Smitten spreder sig: Fire nye smittet med corona-mutation i Svendborg

1090 borgere blev mandag og tirsdag testet i det mobile PCR-testcenter ved beboerhuset Skovbyhus i Byparken. Foto: Cecilie Damgaard Boeriths
Den smitsomme corona-mutation har spredt sig i Svendborg, men foreløbig kun indenfor de nære kontakter til en enkelt smittet.

Svendborg: Om det er den sydafrikanske mutation, den brasilianske eller en helt tredje variant er endnu uvist, men en smitsom mutation af coronavirus er i Svendborg, og den spreder sig.

Styrelsen fra Patientsikkerhed har onsdag meddelt, at yderligere 11 borgere i det seneste døgn er blevet smittet med covid-19 i Svendborg Kommune, og at 4 af de 11 er smittet med en særlig smitsom mutation.

Styrelsen oplyser også, at alle fire har en nær relation til den samme person, der blev konstateret smittet tidligere på ugen. Den besked mener borgmester Bo Hansen (S) er positiv.

Annonce

- Det er positivt, at dem, der er smittet med mutationen, er holdt indenfor de nære relationer, og at mutationen ikke er dukket op nye steder. Men når tallet vokser, giver det også bekymring i forhold til de relationer, som de nye smittede har haft, siger borgmesteren.

Han meddelte tirsdag, at to personer er konstateret smittet med mutationen i den nordøstlige del af byen, men siden er der opstået tvivl om det tal er en eller to. Kommunen efterlyser stadig et svar fra Styrelsen fra Patientsikkerhed.

1090 blev testet

Bo Hansen fortæller også, at 1090 borgere blev testet, da Region Syddanmark mandag og tirsdag parkerede et mobilt PCR-testcenter i beboerhuset Skovbyhus i Byparken. Til sammenligning bor der omkring 1500 borgere i Svendborg Andels-Boligforenings lejligheder i Byparken og på Marslevvej.

Borgmesteren mener, det er opløftende, at man har taget opfordringen til at blive testet alvorligt.

- Jeg er glad for, at man får kontrolleret sin egen sundhed, men også at man sørger for ikke at give denne her smitte videre, siger Bo Hansen.

Onsdagens tal fra Statens Serum Institut viser et uændret smittetal i de fire sydfynske kommuner i forhold til dagen før. Tallene viser, at der i Svendborg er 62 smittede over de seneste syv dage, at 5 er smittet på Langeland, 33 er ramt i Faaborg-Midtfyn, men Ærø stadig er uden smitte.

Annonce
Annonce
Annonce