Annonce
Kerteminde

Smitten falder en smule: Kommune har stadig det næsthøjeste smittetryk på Fyn

Fredag har der været mulighed for at få en test for coronavirus ved et mobilt testcenter magen til dette ved Munkebo Idrætscenter. Arkivfoto: Kasper Riggelsen
I den seneste uge har Kerteminde Kommune haft 23 tilfælde af corona, og det er et mindre fald i forhold til torsdagens tal.
Annonce

Nordøstfyn: Fredagens tal viser, at Kerteminde Kommune i øjeblikket er den kommune på Fyn med det næsthøjeste smittetryk.

Incidenstallet, tilfælde per 100.000 indbyggere, er på 96,8, og det betyder, at der har været 23 tilfælde af coronavirus den seneste uge. Det er et lille fald i forhold fra torsdag den 26. november, hvor kommunen havde et incidenstal på 105 med 25 tilfælde den seneste uge.

Anders Bjældager, kommunaldirektør i Kerteminde Kommune, fortæller, at der fortsat ikke hersker massiv bekymring over de nuværende tal.

- Jeg oplever, at situationen er stabil, men selvfølgelig med et lidt højt incidenstal i forhold til, hvad vi gerne vil have. Vi oplever stadigvæk enkeltstående tilfælde, men ikke egentlig smitteudbrud nogen steder.

I løbet af fredagen har der desuden været et mobilt testcenter forbi Munkebo Idrætscenter, hvor alle uden symptomer på sygdom har haft muligheden for at få en test.


Vi oplever stadigvæk enkeltstående tilfælde, men ikke egentlig smitteudbrud nogen steder.

Anders Bjældager


Annonce

Bestemte grupper rammes af covid-19

Kommunaldirektøren fortæller også, at det i Kerteminde Kommune især er bestemte grupper, der indtil videre er blevet smittet med coronavirus.

- Det rammer ikke de ældre. Den rammer de unge og midaldrende. Det peger ind i, at det er familier eller hustande, der bliver ramt, siger Anders Bjældager.

Beredskabet har desuden fokus på at lave så optimale lokaler nedlukninger som muligt, så hele skoler ikke risikerer at have lukket i en længere periode.

- Vi skal have opmærksomhed på, om der spreder sig smitte på skoler eller dagtilbud, når det er den gruppe, vi ser, bliver smittet. Vi forsøger hele tiden at tænke, hvordan vi lukker ned og åbner op, når der er noget. Vi skal sikre os, at vores hverdag er organiseret sådan, at hvis en 7. klasse bliver smittet, så behøver vi ikke at skulle lukke skolen ned, men vi kan nøjes med at lukke nogle enkelte klasser ned og sende dem hjem til virtuel undervisning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Så konservativ, at det gør noget: Populær minister er ikke kandidat til CDU-formandspost, men fremtidens mand i tysk politik

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Sport

Værsgo til VIP-menu hjemme foran husaltret - Odense Håndbold-sponsorerne kan hente take-away gallamenu før søndagens storkamp

Annonce