Annonce
Nyborg

Smittefri i ugevis: Nyborg har nu tre med corona

Selv om tre nyborgensere er testet positiv for coronavirus, er der ifølge Nyborg Kommune ikke grund for borgerne til at være bekymrede. Arkivfoto/Reuters
Der er ifølge kommunen ikke grund til bekymring og heller ingen restriktioner på vej, efter at coronavisrussen er dukket op igen.
Annonce

NYBORG: Nyborg er én blandt kun fire kommuner i Danmark med en særlig stigning i antallet af coronasmittede. Alligevel er der ingen grund til bekymring.

For selv om kommunen rent statistisk nu befinder sig to trin højere oppe på smitteskalaen, er tre nye coronatilfælde ikke ekstraordinært alarmerende.

Det understreger Nyborg Kommune efter at have været i kontakt med adskillige bekymrede borgere.

De har bemærket, at Nyborg efter uger uden coronasmitte nu har fået farven orange på Sundhedstyrelsens Danmarkskort med en oversigt over antallet af smittede i de enkelte kommuner.

- Vi er blevet kontaktet af borgere, som oplever farven på kortet som et faresignal. De spørger, om de nu ikke længere kan besøge familien eller tage på ferie. Men vi har styr på det, ligesom der helt generelt er godt styr på coronasmitten i Danmark, siger Nyborg Kommunes sundheds- og ældrechef Mette Bill Ladegaard.

Annonce

Ser voldsomt ud

Danmarkskortet, der er baseret på tal fra Statens Serum Institut, gør smitten i kommunerne op pr. 100.000 indbyggere.

Og i Nyborgs tilfælde betyder det altså, at der kun skal tre nye coronatilfælde til at bringe kommunen to trin op på sundhedsmyndighedernes smittekort.

- Men der er ingen grund for nyborgenserne til at være bekymrede, selv om det kan se voldsomt ud, når vi rykker op i en anden kategori, siger Mette Bill Ladegaard.

Nyborg Kommune har således sikret sig, at der hverken er beboere eller ansatte på plejecentre eller i plejeboliger blandt de tre nye smittede.


Men der er ingen grund for nyborgenserne til at være bekymrede, selv om det kan se voldsomt ud

Sundheds- og ældrechef Mette Bill Ladegaard


- Vi har samtidig været i kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed, som har bekræftet os i, at der ikke er grund til at indføre særlige restriktioner, tilføjer Mette Bill Ladegaard.

Derfor gælder det for eksempel også fortsat for Nyborg Kommune, at der kan fra 2. juli som udgangspunkt igen frit kan aflægges besøg både ude og inde på plejecentre og i plejeboliger.

Det har regeringen besluttet - med en tilføjelse fra Sundhedsstyrelsen om, at anbefalingerne om god hygiejne og hensigtsmæssig adfærd skal følges i forbindelse med besøgene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Efter kuldsejlet festival: Caroline er overrasket over Kertemindes krav om tilbagebetaling af halv million

Sport

DHG tager imod kommende ligahold

Fyn

Ugens fynske Covid-19 status: Vaccinationer vinder langsomt frem, smitten falder næsten overalt, og så lurer britisk mutation i det fynske

Annonce