Annonce
Leder

Smit hinanden med alt det gode

Det er vigtigere end nogensinde, at vi giver os selv og hinanden lidt snor. Tilgiver lidt mere, end vi plejer.

Det er en svær tid, vi står i.

Den allestedsnærværende coronavirus har revet alles hverdag op med rode. Tusindvis af medarbejdere er sendt hjem. Små virksomheder, butikker og restauranter er lukket ned, og mange må klare sig helt uden indtægt. Sundhedspersonalet på landets mange sygehuse arbejder i døgndrift, og plejen til de ældre og handicappede må køre på laveste blus.

Samtidig må mange forældre jonglere rollen som både mor, far og undervisere, passe deres arbejde fra et interimistisk hjemmekontor og for alt i verden holde sygdommen for døren. Det slider helt naturligt på både parforhold, forældreskab og overskud.

Vi er med andre ord ramt både økonomisk, socialt og mentalt.

Derfor er det vigtigere end nogensinde, at vi giver os selv og hinanden lidt snor. Tilgiver lidt mere, end vi plejer.

Ja, det var da træls, at nogen glemte at holde afstand i supermarkedet eller hostede i hånden og ikke i ærmet, da de passerede os på fortovet. Men det var nok ikke med vilje. Og måske var den fyldte indkøbsvogn ikke et udtryk for grådighed, men fordi der er mange munde at mætte derhjemme. De forhastede konklusioner løber om kap med frygten, og det kan gå hen at blive farligere end virussen selv.

For selvfølgelig begår vi fejl i en tid, hvor alting ændrer sig fra time til time. Men vi gør det så godt, som vi kan. Det er ikke underligt, at lunten i de små hjem er kort, og at bølgerne går højt på de sociale medier. Men vi kan selv være med til at skrue ned.

For midt i alle forbuddene og restriktionerne er det værd at huske alle de ting, vi stadig må: Kysse vores kæreste, kramme vores børn og vinke til naboen over hækken. Deltage i fællessang fra altanerne og ringe til mormor i Jylland. Vi kan fylde vores maver velvidende, at vi aldrig kommer til at dø af sult. Og vi kan glæde os over alle de nye fællesskaber, der opstår på kryds og tværs. Aldrig har vi haft mere tilfælles, og aldrig har vi haft mere brug for hinanden.

Så lad smitte lidt mere med alt det gode. Også på den anden side af coronakrisen.

Lederskribent Vibeke Toft-Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Takker politiet: Gydas skizofrene søn truede hende med samuraisværd og barrikaderede sig i huset

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1970: Odense Kommune bliver større i morgen

1995 Danmarks første elektroniske markedsplads åbnede i går for kunderne. Efter en lang sej fødsel er Diatel-netværket nu klar med en række tilbud til pc-ejere. For eksempel kan man sidde foran sin skærm og bestille teaterbilletter, lave sine bankforretninger, købe ind, læse Den Blå Avis eller se det seneste døgns nyheder. 30 forskellige tjenester er der indtil videre at vælge imellem på Diatel, der officielt blev søsat af forskningsminister Frank Jensen (S) med et tryk på den rette knap på tastaturet. Det er TeleDanmark/ Jydsk Telefon, Kommunedata og Girobank, der ejer Diatel. Derudover har dagbladene Jyllands-Posten og Politiken poster i bestyrelsen med ret til senere at købe sig ind i selskabet. 1970 Fra i morgen er Odense Storkommune en kendsgerning. I eftermiddag kl. 14 holdt det nyvalgte byråd sit konstituerende møde, hvor borgmester Holger Larsen som rådets ældste medlem bød de 28 andre medlemmer velkommen og derefter ledede valget af borgmester. Det blev som ventet Holger Larsen, der blev genvalgt med 15 stemmer (14 socialdemokratiske og folkesocialisten Alfred Andersen). Ingen andre kandidater var opstillet. Der foretoges valg af magistrat, der består af borgmesteren og fire rådmænd. Magistraten har borgmesteren som formand og består af rådmand Poul Nielsen, Bellinge, rådmand Jens Helbak, Odense, rådmand C. Jeppesen, Næsby og Lennart Larson, Pårup. 1945 Efter de begivenheder, der er sket i den senere tid, skulle man tro, at en flyvervarsling nu blev mødt med større alvor end nogen sinde tidligere. At dette ikke er tilfældet, kunne man opleve i går eftermiddag, da sirenerne kl. 15 forkyndte, at der kunne ventes overflyvning. I de første minutter, hvor sirenerne lød, var der en del mennesker, der søgte hjem eller i tilflugtsrum. Men det varede ikke længe, efter at sirenerne var blevet tavse, før der igen var børn på gaden og folk, der kom ud for at se, ”om der skete noget”. På et vist tidspunkt under varslingen var der samlet op mod et par hundrede mennesker på fortovet og kørebanen uden for det offentlige tilflugtsrum i Bryggergårdens kælder.

Odense For abonnenter

Forarget rådmand om ulovlig udlejning af boliger: - Det hører ingen steder hjemme

Danmark

Liveblog: Ældre og sårbare får gratis vaccination mod lungebetændelse

Annonce