Annonce
Middelfart

Smidt ud af værtshus: Uromager ville slås med alt og alle

Politiet anholdt mandag eftermiddag en 41-årig mand, som var vred over at være blevet smidt ud fra værtshuset Kupeen i Nr. Aaby. Arkivfoto: Michael Bager

41-årig mand fra Nr. Aaby var vred over at være blevet smidt ud af Kupeen, så pludselig ville han uddele tæv. Nu sover han rusen ud i detentionen.

En 41-årig mand fra Nr. Aaby ligger mandag sidst på eftermiddagen og sover rusen ud i detentionen i kælderen under politigården i Odense.

Manden var tidligere på eftermiddagen blevet smidt ud fra værtshuset Kupeen i Østergade i Nr. Aaby. Tilsyneladende havde han forinden lavet en masse ballade, så derfor var han bortvist.

Det passede dog ikke manden, som var meget beruset og vred, og uden for ville han dele tæv ud til højre og venstre, og lagde også op til slagsmål med flere på stedet.

Politiet blev tilkaldt og fik fat i den 41-årige mand. Han blev anholdt for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, og taget med for at sove rusen ud under ordnede forhold.

Når han senere vågner skal han selv finde turen tilbage til Nr. Aaby, hvor han bor.

Annonce
Annonce
Middelfart For abonnenter

Middelfart halter bagefter når det gælder nye virksomheder: Erhvervschef så gerne, at flere unge overvejede at blive selvstændige

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Fyn For abonnenter

Ulovligt ifølge revisor: Konkursramt advokatfirma lånte penge i velgørenhedsfond

Annonce