Annonce
Erhverv

Smider habitten: Skattefolk tænker kreative tanker i naturen

Deloitte har flere gange haft succes med at trække medarbejderne ud i naturen, når de skal mødes for at udvikle nye idéer og løsninger.- Vi fandt ud af, at når vi var ude i naturen, startede vi på et andet plan, for vi var alle sammen lige, fortæller Jonas Reinholdt Albjerg, der er dansk leder for Tax Management Consulting hos Deloitte.- I vores team har vi helt konkret brugt møderne i naturen til at finde nogle nye måder at snakke løsninger og brug af teknologi. Der er så mange indtryk i naturen, som vi bliver inspireret af. Privatfoto

Deloitte har flere gange haft succes med at holde nordiske teammøder i uvante rammer. Ved at mødes i naturen opstår nye idéer, og mange af deltagerne er efterfølgende begyndt at bruge naturen mere i hverdagen.

Skift habitten ud med afslappet påklædning og kom ud i skoven. Det er en del af opskriften, hvis der skal tænkes innovativt.

Det fortæller Jonas Reinholdt Albjerg, der er leder af den danske del af Tax Management Consulting hos Deloitte. Da Jonas Reinholdt Albjerg for godt et år siden skulle arrangere et møde på nordisk plan, syntes han, at det kunne være spændende at prøve noget anderledes.

Løsningen blev at kontakte Simon Høegmark og Sigurd Hartvig fra Vi natur. Dem kendte Jonas Reinholdt Albjerg i forvejen og havde hørt lidt om, hvordan naturen kan fremme de gode idéer.

- Jeg syntes, det spillede godt op ad det, vi laver hos Deloitte, hvor vi arbejder med ny teknologi og innovative løsninger. Jeg kunne godt lide tanken om at finde ud af, hvad naturen betyder for innovative idéer, fortæller Jonas Reinholdt Albjerg.

Mødet skulle finde sted i maj i fjor, men de 15 deltagere fra hele Norden vidste ikke på forhånd, hvad der skulle foregå. De havde bare fået en kuvert med en besked om, at habitter var forbudt, og at de skulle møde op i Københavns lufthavn, hvor de ville blive fragtet videre i bus.

Annonce

Når vi laver øvelserne i naturen, er det også lige meget, om man er tyk eller tynd, dårligt gående eller supermotionist. For man er bare sammen, og alle er lige. Det, at alle kunne være med, var noget af det, der betød allermest.

Teamleder Jonas Reinholdt Albjerg, Deloitte
Jonas Reinholdt Albjerg. Privatfoto

Inspirerende og givende

Så kollegerne var noget skeptiske, da de fik lov til at forlade bussen på Hotel Christiansminde i Svendborg. Deres skepsis blev ikke mindre, da Simon Høegmark og Sigurd Hartvig stod klar med stegte græshopper, og de fandt ud af, at mødet skulle indledes med vejrtrækningsøvelser.

Den tre timer lange seance indebar også en gåtur på rad og række i fuldkommen tavshed, en fortælling om hvordan træerne kan tale til hinanden, og at de skulle guide hinanden med bind for øjnene hen til et træ, som efterfølgende skulle kunne genkendes ved brug af ens sanser.

Alt sammen langt fra den virkelighed, som de ansatte i Deloitte normalt befinder sig i. Men om aftenen, da kollegerne mødtes til spisning, var al skepsis lagt i graven og afløst af en nærmest euforisk følelse.

- Samtlige deltagere havde en opfattelse af, at hold da op, hvor var det givende, fortæller Jonas Reinholdt Albjerg.

- Samtalen om aftenen hen over bordet var fantastisk. Alle syntes, det havde været på inspirerende, og at de kom ned i stress-niveau på en måde, som de havde svært ved at finde andre steder.

Ud over at deltagerne syntes, at aktiviteterne i skoven havde været en fantastisk oplevelse, tjente de også sit formål: at fremme kreativiteten.

Kan være stille sammen

For der sker noget særligt, når man mødes i naturen, har Jonas Reinholdt Albjerg erfaret.

- Vi fandt ud af, at når vi mødes i naturen, starter vi på et andet plan. For det første har vi ikke jakkesæt på, og for det andet starter vi med vejrtrækningsøvelser, som gør noget godt for stressniveauet. Man får mulighed for at søge ind i sig selv og begynder at reflektere. Så man starter et helt andet sted, når man skal sidde og være innovativ, fortæller han.

- Ude i naturen finder man ud af, at man godt kan være stille sammen, og der er så mange indtryk i naturen, som vi bliver inspireret af. Når man mødes på kontoret, er det som om, vi hele tiden skal sørge for, at der er én, der snakker. Det behøver man ikke ude i naturen. Her er det mere naturligt at være stille og tænke sig om en ekstra gang.

- Når vi laver øvelserne i naturen, er det også lige meget, om man er tyk eller tynd, dårligt gående eller supermotionist. For man er bare sammen, og alle er lige. Det, at alle kunne være med, var noget af det, der betød allermest.

Der blev holdt et lignede teammøde på Amager Fælled i efteråret, og erfaringerne fra de to møder, der er blevet holdt i grønne omgivelser, har mange af deltagerne taget med sig hjem og bruger dem i hverdagen.

Tager opkald uden for

Det hører Jonas Reinholdt Albjerg, når han er rundt og besøge teamkollegerne i Norden.

- Der er flere af dem, som fortæller, at de har taget en del med sig. Hvordan vi kan tænke innovativt og strategisk, når vi bruger naturen, og der er flere af dem, som er begyndt at fokusere mere på deres vejrtrækning, fortæller han.

- Når vi skal tænke kreativt, er vi også blevet bedre til at huske at tage en pause og komme ud og mærke os selv i naturen. Heldigvis har vi altid noget grønt eller noget natur i nærheden. Om det så er Odense Havn eller Amager Fælled, gør ikke så meget. Bare vi kommer ud.

Jonas Reinholdt Albjerg bruger også selv erfaringerne fra seancerne med folkene fra Vi Natur.

- Det gør jeg for eksempel, når jeg skal evaluere ansættelsessamtaler eller store projekter, eller når der skal planlægges større events. Jeg prøver også at tage opkald uden for. Det behøver jeg ikke at gøre på kontoret, forklarer han.

- Jeg prøver tit at komme ud for at finde ud af, hvad jeg egentlig gjorde mig af tanker, og kan en idé fungere, eller hvorfor kan den ikke. Naturen er god til evalueringsprocesser.

Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce