Annonce
Fyn

Smerteramte Umut ser frem til at danse i dit tv

Den 28-årige tv-kok Umut Sakarya skal danse med 31-årige Jenna Bagge, når TV 2 fredag tager hul på 16. sæson af Vild med dans. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix.
Træningen op til Vild med dans har belastet guldkokken Umut Sakarya så hårdt, at han har fået morfin til at lindre smerterne.

Med et stort timeglas placeret foran sig fortalte restauratøren Umut Sakarya på Det Fynske Folkemøde om sin vej ind i det klassiske danske køkken. Timeglasset holdt styr på, at interviewet kun varede en halv time, og glassets form var en kontrast til den lidt buttede unge mand, som er kendt af alle, der har set tv-serien Tyrkersvin på DR3.

Umut Sakarya kom til Danmark fra Tyrkiet som dreng og boede i Sanderum, inden lysten til at arbejde med mad drev ham til København. Dengang troede han, at han skulle lave fin mad.

- Jeg har lagt billeder op på sociale medier af fin mad og fået 40 likes. Men når jeg lægger en flæskestegssandwich op, får jeg 400 likes, fortalte Umut Sakarya og nævnte to vigtige årsager til den succes, han har skabt med Guldgrillen, Guldkroen og take-away-restauranten Guld To Go:

- Det er tryghed og genkendelighed, folk får i vores mad. Det minder dem om den mad, de fik hos farmor og farfar, og det gør folk glade.

Tv-seerne kan fra fredag se restauratøren i en ny rolle, når han debuterer i Vild med dans på TV2. Og træningen har gjort det klart for ham, at livet i et restaurantkøkken og en menu med rigelige mængder stegt flæsk og brun sovs er en udfordring for kroppen.

- De sidste 10 dage har jeg haft ondt i knæene, og nu har jeg fået morfin i to dage, fortalte Umut Sakarya.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Fyn For abonnenter

Ulovligt ifølge revisor: Konkursramt advokatfirma lånte penge i velgørenhedsfond

Annonce