Annonce
Fyn

Smerteramte Umut ser frem til at danse i dit tv

Den 28-årige tv-kok Umut Sakarya skal danse med 31-årige Jenna Bagge, når TV 2 fredag tager hul på 16. sæson af Vild med dans. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix.
Træningen op til Vild med dans har belastet guldkokken Umut Sakarya så hårdt, at han har fået morfin til at lindre smerterne.

Med et stort timeglas placeret foran sig fortalte restauratøren Umut Sakarya på Det Fynske Folkemøde om sin vej ind i det klassiske danske køkken. Timeglasset holdt styr på, at interviewet kun varede en halv time, og glassets form var en kontrast til den lidt buttede unge mand, som er kendt af alle, der har set tv-serien Tyrkersvin på DR3.

Umut Sakarya kom til Danmark fra Tyrkiet som dreng og boede i Sanderum, inden lysten til at arbejde med mad drev ham til København. Dengang troede han, at han skulle lave fin mad.

- Jeg har lagt billeder op på sociale medier af fin mad og fået 40 likes. Men når jeg lægger en flæskestegssandwich op, får jeg 400 likes, fortalte Umut Sakarya og nævnte to vigtige årsager til den succes, han har skabt med Guldgrillen, Guldkroen og take-away-restauranten Guld To Go:

- Det er tryghed og genkendelighed, folk får i vores mad. Det minder dem om den mad, de fik hos farmor og farfar, og det gør folk glade.

Tv-seerne kan fra fredag se restauratøren i en ny rolle, når han debuterer i Vild med dans på TV2. Og træningen har gjort det klart for ham, at livet i et restaurantkøkken og en menu med rigelige mængder stegt flæsk og brun sovs er en udfordring for kroppen.

- De sidste 10 dage har jeg haft ondt i knæene, og nu har jeg fået morfin i to dage, fortalte Umut Sakarya.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Hjertestop-ordning har klaret sig over al forventning: Nu overvejer regionen at skrotte den

Annonce