Annonce
Fyn

Smerteramte Umut ser frem til at danse i dit tv

Den 28-årige tv-kok Umut Sakarya skal danse med 31-årige Jenna Bagge, når TV 2 fredag tager hul på 16. sæson af Vild med dans. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix.
Træningen op til Vild med dans har belastet guldkokken Umut Sakarya så hårdt, at han har fået morfin til at lindre smerterne.

Med et stort timeglas placeret foran sig fortalte restauratøren Umut Sakarya på Det Fynske Folkemøde om sin vej ind i det klassiske danske køkken. Timeglasset holdt styr på, at interviewet kun varede en halv time, og glassets form var en kontrast til den lidt buttede unge mand, som er kendt af alle, der har set tv-serien Tyrkersvin på DR3.

Umut Sakarya kom til Danmark fra Tyrkiet som dreng og boede i Sanderum, inden lysten til at arbejde med mad drev ham til København. Dengang troede han, at han skulle lave fin mad.

- Jeg har lagt billeder op på sociale medier af fin mad og fået 40 likes. Men når jeg lægger en flæskestegssandwich op, får jeg 400 likes, fortalte Umut Sakarya og nævnte to vigtige årsager til den succes, han har skabt med Guldgrillen, Guldkroen og take-away-restauranten Guld To Go:

- Det er tryghed og genkendelighed, folk får i vores mad. Det minder dem om den mad, de fik hos farmor og farfar, og det gør folk glade.

Tv-seerne kan fra fredag se restauratøren i en ny rolle, når han debuterer i Vild med dans på TV2. Og træningen har gjort det klart for ham, at livet i et restaurantkøkken og en menu med rigelige mængder stegt flæsk og brun sovs er en udfordring for kroppen.

- De sidste 10 dage har jeg haft ondt i knæene, og nu har jeg fået morfin i to dage, fortalte Umut Sakarya.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense For abonnenter

Testkørsler på vej: På én strækning især vil der snart køre letbanetog

Annonce