Annonce
Odense

Smalt velfærdsforlig bliver lidt bredere: Enhedslisten skriver under på milliardaftale

Med underskriften fra Reza Javid er Enhedslisten nu også med til at finde pengene til den 1,8 milliard kroner store velfærdsplan. Foto: Camilla Ahlmann-Petersen
Den samlede politiske aftale om finansieringen af velfærdsplan for 1,8 milliarder kroner fik fredag også en underskrift fra Enhedslisten.
Annonce

Odense: - Velkommen i klubben. Nu er vi 18 i stedet for 16 - det går den rigtige vej.

Det smalle flertal bag den politiske aftale om finansieringen af velfærdsplanen til 1,8 milliarder kroner er blevet lidt bredere, efter Enhedslistens Reza Javid på et pressemøde fredag satte en underskrift.

- Det har været en vild uge i politik i Odense, og for os har højdepunktet været, at salget af Fjernvarme Fyn blev droppet, siger Reza Javid.

- Det salg har vi kæmpet imod, og nu, hvor den forhindring er væk, er det helt naturligt, vi søger om at komme ind i forliget, for vi vil gerne have indflydelse på, hvordan det bliver implementeret.

Fjernvarmesalget skulle på initiativ af Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre have bidraget med 524 millioner kroner til velfærdsplanen, der de kommende år skal renovere, modernisere og bygge nyt til både børn og ældre.

Annonce

Den fremrykkede valgkamp

Men med det aflyste salg skal den halve milliard i stedet fra 2023 findes i de eksisterende anlægsbudgetter, og den løsning kan Enhedslisten - sammen med resten af finansieringen - fint se sig ind i.

- Politik handler om kamp, den har vi overstået, og så handler det om at samarbejde. Det skal vi nu, og jeg vil opfordre de andre partier til også at tilslutte sig, fremhæver Reza Javid.

Han er uenig i Det Konservative Folkepartis opfordring til at genåbne forligene for ad den vej at få flere partier med.

- Det vil gøre tingene meget kompliceret, hvis vi skal starte forfra. Og så har vi en tradition for, at hvis der allerede er et forlig, så kan man tiltræde det, hvis man er enig. Og det er vi, understreger Javid.

Og forligskredsen håber, at flere partier vil følge Enhedslisten.

- Min dør står stadig åben, siger borgmester Peter Rahbæk Juel (S), mens Brian Dybro fra SF tilføjer:

- Det bliver spændende at se, om andre partier også kommer med, eller om de fortsætter den fremrykkede valgkamp.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce