Annonce
Odense

Smagsprojekt laver gratis app til lærere

Læremiddelredaktør Cathrine Terkelsen vil have smag til at fylde mere i skolernes undervisning. For eksempel har det at skrive om nogle af sine gode smagsoplevelser vist sig at være en god måde at arbejde med dansk på. Foto: Nils Svalebøg

"Fag med smag" hedder en ny gratis app, der inden længe bliver tilgængelig for skolelærere. Her har man blandt andet brugt erfaringer fra 6.a på Tarup Skole til at lave nye tilgange til dansk, matematik, naturfag, madkundskab og kulturfag.

Annonce

Smag er lidt en overset faktor, hvis man gerne vil have skoleelever til bedre at forstå nogle ting i undervisningen.

Smag er nemlig ikke bare noget, man skal lære om, smag er også noget, man lærer med eller gennem via sanserne. Og når undervisningen tager udgangspunkt i smag, bliver eleverne ofte mere aktive, sansende og arbejder mere eksperimenterende. Smag kan derfor bidrage til nye erkendelser og gøre, at læringen sidder bedre fast.

Derfor har "Smag for Livet"-projektet udviklet en ny gratis app, som først og fremmest retter sig mod lærere - derfor titlen "Fag med smag".

"Smag for Livet" er et samarbejde mellem en række uddannelsessteder og forskningsinstitutioner blandt andet Danmarks Institut for Pædagogik og Uddannelse samt læreruddannelsen ved University College Lillebælt, så fagligheden er i den grad til stede til at lave noget brugbart.

Annonce

Smagsoplevelser åbner

Appen forventes at komme snart, og læremiddelredaktør Cathrine Terkelsen er med denne dag for at se, hvordan 6.a løser nogle af opgaverne. Hvordan de gode intentioner udmønter sig i resultater.

Hun er selv uddannet lærer med dansk, idræt og madkundskab som linjefag.

- Og man kan bruge smag i næsten alle fag, forklarer hun i en pause.

- Man kan undervise i smag alene, men man lærer også gennem smagen. For eksempel har det givet gode resultater i dansk at få elever til at skrive om nogle af de smagsoplevelser, som har sat sig fast, siger Cathrine Terkelsen.

Selve appen opererer med en række underkriterier som "ude i naturen", "kultur og traditioner", "ekstremt småt" og "sanser og smag".

Det er op til den enkelte lærer, hvordan undervisningen sættes i gang og struktureres, men alle aktiviteter indeholder forslag til, hvordan man organiserer og guider, og hvad man kan diskutere bagefter.

Appen forventes snart at kunne hentes i App Store og Google Play.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce