Annonce
Indland

Smagsoplevelser: Ny fynsk satsning på madturister

Gourmetmad og kulinariske oplevleser skal være med til at sælge Fyn til turisterne. Arkivfoto: Tim Kildeborg.

Fra påske og henover sommeren arrangerer Food Fyn i samarbejde med Nyborg Rejser kulinariske oplevelsesture for turister og lokale.

Lær at lave dine egne pølser helt fra bunden, grill og spis dem med håndbrygget øl til, eller tag på smagstur og besøg nogle af Fyns mange fødevareproducenter, mikrobryggerier og vingårde. Det er nogle af de tilbud, som Food Fyn har brygget sammen i samarbejde med Nyborg Rejser og fynske producenter.

Med turene håber Food Fyn, som hører under Udvikling Fyn, at dyppe snablen ned i den stigende efterspørgsel, der er på lokale, autentiske rejseoplevelser. Men det handler ikke kun om at lokke flere turister til Fyn. Det handler lige så meget om at brande øen som et kulinarisk kraftcenter.

- Vi vil også gerne vise over for de lokale fynboer, hvad øen byder på af smagsoplevelser. Mange af de fynske produkter er svære at finde i butikkerne, så mange gange skal man ud til gårdbutikken. Det handler om at udbrede viden om, hvilke gode råvarer og produkter, vi har på Fyn, siger Mette Mathiasen, som er forretningsudvikler ved Food Fyn.

- Vi har lavet webshoppen "Det fynske spisekammer", hvor man kan få oplysninger om og købe varer hos de mindre producenter. Turene er tænkt som et ekstra tilbud i det regi, fortsætter hun.

- Vi kender jo producenterne og ved, hvem der er gode til at have besøg og formidle historien. Men geografien spiller også ind, så turene er også planlagt udfra, at man ikke skal sidde den halve dag i en bus. Mette Mathiasen, Food Fyn.

Food Fyn

Food Fyn er en del af erhvervs- og turismeorganisationen Udvikling Fyn, der er ejet af de 5 største kommuner på Fyn.Food Fyn arbejder med at skabe nye vækstmuligheder for fødevareproducenter på Fyn - blandt andet ved at skabe nye muligheder i markedet indenfor eksempelvis salg, eksport og fødevareturisme og ved at udbrede kendskabet til de mange fynske kvalitetsfødevarer, producenter og restauranter.

Styregruppen består af: Tine Gudrun Petersen, SPIS! Odense Food Festival; Eddie Szweda, Midtfyns Bryghus; Kristian Kyed, Smagen af Fyn; Keld Askær, repræsentant for investorerne; Per Hallundbæk, repræsentant for restauranterne; Henrik Konnerup, repræsentant for fødevareproducenterne; Ole Mouritse, repræsentant for forskningen,

Info via Facebook

Indtil videre er der oprettet syv ture, som er udviklet af Food Fyn ud fra kendskabet til, hvad folk efterspørger.

- Vi snakker med turistbureauerne og spørger, hvad turisterne mangler. Og det er de her bookbare ture, hvor man kan komme ud og besøge et bryggeri eller en vingård, siger Mette Mathiasen:

- Vi kender jo producenterne og ved, hvem der er gode til at have besøg og formidle historien. Men geografien spiller også ind, så turene er også planlagt udfra, at man ikke skal sidde den halve dag i en bus.

Food Fyn bruger også facebook til at afkode, hvilke ture, der hitter hos brugerne.

- Vi har lavet en konkurrence, hvor man kan vinde den tur, man selv aller helst vil på. På den måde lærer vi også noget om, hvad folk gerne vil have, siger Mette Mathiasen.

Annonce

Et prøveår

Syv ture er kun begyndelsen, og Food Fyn betragter det første år som et prøveår, hvor man bliver klogere på hvilke ture, der fungerer bedst i hvilke perioder.

- Vi ved for eksempel at ølturene er meget populære i sommerugerne, men Odense har turister hele året rundt, så de kunne også være et tilbud om vinteren.

For Nyborg Rejser er der også tale om et prøveår, og her forventer man ikke at få noget ud af turene rent økonomisk i 2017.

- Vi blev kontaktet af Food Fyn og syntes, at det lød vældig spændende, så vi vil gerne gøre vores til, at folk kan blive kørt rundt. Tidligere har vi kørt lignende ture, så det tror vi, der er en fremtid i, siger Birgitte Møller fra Nyborg Rejser.

Hos Gårdbutikken Bodebjerg, hvor de besøgende får lov til at prøve kræfter med at lave pølser fra bunden, glæder man sig også til at tage hul på projektet.

- Jeg er oprindelig uddannet skolelærer, og jeg synes, det er sjovt at undervise og præsentere folk for en produktion, som de ikke kender særlig meget til. Og så er der også nogle penge i det, siger Morten Klit, stifter og medejer af Gårdbutikken Bodebjerg.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Midtfynsk tatovør taler ud om årelangt seksuelt overgreb: - Det kan ske for alle

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Anna Pippi drømmer kun om at kunne gå: Nu samler naboer penge ind til dyr operation i USA

Kerteminde For abonnenter

Ny affaldssortering møder kritik: Gartner kører nu 35 km i sin dieselbil for at komme af med hækaffald

OB

OB skylder fansene en bedre spillemæssig præstation, mener Alexander Juel: - Vi skuffede virkelig meget på hjemmebane sidst

Odense For abonnenter

Farlig ungdom og eksotiske kvinder: Ny bog tager dig med tilbage i Odenses historie

To mistænkte tilfælde af ny corona-variant er fundet i Danmark

Assens For abonnenter

Kristian flyttede sit firma til hjembyen og fik alt for meget plads: Pludselig gik det lynhurtigt, og nu er næsten alt booket

Navne

Begravelser og bisættelser den 30. november

Assens For abonnenter

Par med tre små børn boede i nedbrændt hus: - Det er ganske forfærdeligt

Kollegaer slækker på hygiejnen: Fagforening efterlyser mere 'corona-politi'

Odense For abonnenter

10 år med kampe i kulissen: Derfor er forholdet mellem Konservative og Venstre i Odense så dårligt

Odense For abonnenter

Valgte uprøvet løsning: Odense Letbane ville spare millioner, men er endt i store problemer

Sydfyn For abonnenter

Rebellen er stadig rebelsk: - Jeg er ikke ret klog, men jeg er god til at forstyrre

Annonce